Levenskunst Zuiderhout: een pelgrimstocht door Noorwegen

BREDA - Op maandag 12 november geeft Ronald Hage voor Levenskunst Zuiderhout een levendige presentatie over zijn pelgrimstocht langs het Olavspad door Noorwegen.

Tijdens zijn tocht informeerde hij dagelijks zijn vrienden en bekenden met verhalen en foto’s over zijn belevenissen. Later schreef hij er een boek over en stelde hij een beeldpresentatie samen.

Ronald Hage neemt ons mee in zijn ervaringen. We volgen het 643 kilometerlange pelgrimspad van Oslo naar Trondheim, vroeger Nidaros geheten.

Ronald liep dit pad in 2016 in zijn eentje, met volle bepakking in 34 dagen.

Het wordt een mooie impressie van een bijzonder avontuur. Zonder twintig kilo in je rugzak, zonder klimmen en dalen, zonder regen en hete zon, zonder spierpijn en moeilijke Noorse woordjes loop je deze avond toch dit prachtige pelgrimspad mee.

Ronald Hage was voorheen docent aardrijkskunde aan het Onze Lieve Vrouwelyceum te Breda.

Informatie

De bijeenkomst vindt plaats in Park Zuiderhout, aan de Arnold Janssenlaan 46 in Teteringen. Aanvang is 19.30 uur. Er wordt een bijdrage gevraagd. Aanmelden is niet nodig.

De mogelijkheid bestaat om voorafgaand aan de lezing een hapje te eten in het Grand Café van Park Zuiderhout. Hiervoor is wel een reservering nodig, uiterlijk donderdag 8 november bij het Serviceteam, via serviceteam@parkzuiderhout.nl of (076) 5784000. [l]