KlaasKwadraat en de Beroerde Broeders op donderdag 2 november in Café de Speeltuin.
KlaasKwadraat en de Beroerde Broeders op donderdag 2 november in Café de Speeltuin. Foto:

AGENDA

Foto-expositie in Mondiaal centrum

17:00 | Mondiaal Centrum Breda

Op vrijdag 19 oktober wordt om 17.00U in het Mondiaal Centrum een bijzondere foto expositie van Piet den Blanken geopend. Samen met Mario Coolen geeft hij een toelichting op deze foto's en de aanleiding ervoor: het plotseling verdwijnen van tientallen mijnwerkers in Nicaragua na een opstand van hen tegen de erbarmelijke omstandigheden. Deze week begint het proces dat de nabestaanden hebben aangespannen bij het Ineramerikaanse College voor de mensenrechten, om de waarheid te achterhalen. Expositie te zien tot 20 november in het Mondiaal Centrum, Roland Holsstraat 71 in Breda.

Woensdag 31 oktober

Kringloop Sanaga

10:00 | Kringloopwinkel Sanaga

Ga eens kringlopen aan het Erasmusplein 12 in Breda. De knusse winkel is geopend van 10.00-16.00 uur op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Vanaf 31 oktober jl. ook op woensdag geopend, op zaterdag gesloten. Kleding en veel leuke, handige en nuttige artikelen. De opbrengsten zijn bestemd voor de oprichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (West-Afrika). www.kringloopsanaga.nl. Gezocht voor woensdag: vrijwilligsters voor de winkel. kringloopsanaga@outlook.com.

Donderdag 1 november

Kringloop Sanaga

10:00 | Kringloopwinkel Sanaga

Ga eens kringlopen aan het Erasmusplein 12 in Breda. De knusse winkel is geopend van 10.00-16.00 uur op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Vanaf 31 oktober jl. ook op woensdag geopend, op zaterdag gesloten. Kleding en veel leuke, handige en nuttige artikelen. De opbrengsten zijn bestemd voor de oprichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (West-Afrika). www.kringloopsanaga.nl . Gezocht voor woensdag: vrijwilligsters voor de winkel. kringloopsanaga@outlook.com.

= 85 Decibel – open podium

20:30 | Café Het Hijgend Hert

Open podium op de 1e donderdag voor iedereen die een kunstzinnig ei kwijt wilt. Een akoestische set, tryout van je nieuwe toneelstuk, dansdemo, koren, een mooi klassiek stuk, cd presentatie, een performance noem maar op. Het is allemaal mogelijk. Piano aanwezig. Je kunt je opgeven via info@hijgendhert.nl of loop even langs bij het Hert. Enige voorwaarde ≤ 85 decibel (ok, met af en toe een uitschieter naar 95 decibel).…

Vrijdag 2 november

Kringloop Sanaga

10:00 | Kringloopwinkel Sanaga

Ga eens kringlopen aan het Erasmusplein 12 in Breda. De knusse winkel is geopend van 10.00-16.00 uur op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Vanaf 31 oktober jl. ook op woensdag geopend, op zaterdag gesloten. Kleding en veel leuke, handige en nuttige artikelen. De opbrengsten zijn bestemd voor de oprichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (West-Afrika). www.kringloopsanaga.nl . Gezocht voor woensdag: vrijwilligsters voor de winkel. kringloopsanaga@outlook.com.

Verhaal- en verteltoneel (The Queen of Clubs)

14:00 | Het Rondeel

Elke 1e vrijdagmiddag van de maand wordt "de Tientjesfontein" opengezet: o.l.v. Joshua komt er een stroom van verhalen, gedichten en liederen vrij, gebracht door het publiek. Vrijdag 2 november van 14.00-16.00 uur in Het Rondeel, Kloosterlaan 14.

Silent DJ Roulette

21:00 | Borrel Bar Breda

Op vrijdag 2 november zal voor het eerst de Silent DJ Roulette plaatsvinden bij Borrel Bar Breda. Vanaf 21.00 uur kan het publiek een van de aanwezige koptelefoons op zijn/haar hoofd zetten en kiezen voor kanaal 1, 2 of 3 waarop hij/zij dan kan genieten van één van de in totaal negen dj's die deze avond aanwezig is: Cappa, Ed, Herman, Jesse, Mario, Reggy, Ron, Stefan en Twan. Steeds de keuze uit 3 dj's en dus uit 3 verschillende muziekstijlen. Muziek van nu, muziek van toen, populaire hitjes of onbekende deuntjes uit een grijs verleden komen voorbij. En dat alles zonder dat de ander kan horen wat er gedraaid wordt. Tenzij je even van het ene naar het andere kanaal switch op de koptelefoon natuurlijk.

KlaasKwadraat en Beroerde Broeders

22:00 | Café de Speeltuin

Vrijdag 2 november staat Friday On The Rocks in het teken van muziek in je moerstaal, wanneer de bands KlaasKwadraat en Beroerde Broeders het podium betreden. Een avond waarbij je pop- en rockmuziek in de ons meest bekende taal wordt toegezongen; het Nederlands. Georganiseerd door stichting Poporganisatie Breda (POB) en café De Speeltuin, Visserstraat 14, Breda. Vrijdagavond gaan om 21.00 uur de deuren open, vangen de optredens om 22.00 uur aan en de entree is natuurlijk geheel gratis. www.pobsite.nl

Sinterklaas bingo

20:00 | ontmoetingscentrum De Vlieren

Sinterklaas comité Heuvel organiseert op donderdag 2 november een gezellige geld bingo in Ontmoetingscentrum de Vlieren. Aanvang 20.00 uur.

Concert Kamerkoor Renasciate

20:00 | Johanneskerk

Het Bredase Kamerkoor Renasciate bestaat sinds de oprichting in 2005 uit een kleine groep zangers, waarbij hoge kwaliteit met veel zangplezier voorop staat, tot voor kort geleid door Jerry Korsmit. Ad van Unen heeft onlangs met veel passie het stokje over genomen. Het koor is uitgebreid met meer mooie stemmen. Met de titel 'Luz Eterna' laat Renasciate, in een meditatief concert werken horen van Edward Elgar en Peteris Butans en van T.L. de Victoria de werken van Officium Defunctorum in samenwerking met www.zinsverband.nl. Het concert vindt plaats op vrijdag 2 november in de Johanneskerk, Dreef 8, Breda, aanvang 20.00 uur, vrije gift.

Zaterdag 3 november

Kledinginzameling Doskonale

9:00 | Garage van Campenhout

Op zaterdag 3 november zamelt "Doskonale" weer gebruikte kleding en schoenen in voor hergebruik in Polen, Roemenië, voormalige Oostbloklanden en Afrika. De kleding kan tussen 9.00 en 12.00 uur worden aangeboden bij garage van Campenhout, Dreef 83, Princenhage. Wie de kleding onmogelijk zelf kan afleveren, kan vóór vrijdag 19.00 uur bellen naar Tanja v.d. Vorst, zodat de kleding op zaterdagmorgen aan huis opgehaald kan worden. Ophalen aan huis doen wij bij minimaal 2 zakken of dozen. Voor inlichtingen: 076-5229330. Wij doen dit elke eerste zaterdagmorgen van de maand.

Kinderkookcafé JC Biesdonk

14:00 |

Op zaterdag 3 november heeft de Jeugd Centrale Biesdonk weer haar beroemde kinderkookcafé voor kinderen vanaf groep 1. We willen iedereen die van koken houdt, een kans geven om gezellig met ons mee te doen. We trekken weer letterlijk alles uit de kast. De kinderen doen zoveel mogelijk zelf. Hebben ze hulp nodig, dan geven we die. Het begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Plaats waar je moet zijn: gemeenschapshuis "de Biesdonk" gelegen aan het Belgiëplein 8. Kijk ook op onze website www.jcbiesdonk.nl.

SEM-symposium

8:25 | De Tussenpauz

Op zaterdag 3 november wordt het 19e SEM-symposium georganiseerd met als thema: De vestiging van het christendom in het eerste millennium. Sprekers: Pierre Trouillez over de Romeinse keizers en het christendom, en Wim Jurg over de Germaanse koninkrijken in de zevende eeuw. Na de middagpauze houdt Régis de la Haye (zoon van Albert Delahaye) een voordracht over de verspreiding van het christendom van begin vierde eeuw tot de Karolingische tijd. Marco van Burken houdt vervolgens een lezing over de Ottonen en het christendom. In de loop van de middag volgt de presentatie van de nieuwste SEM-uitgave Cartografische Bronnen Eerste Millennium. Belangstellenden dienen zich te melden vóór 13 oktober (aaf.jochems@kpnmail.nl), waarna nadere info volgt.

Rondleidingen Gilde de Baronie

13:00 | Grote kerk

Zaterdag 3 november: Torenbeklimming Grote Kerk 13.00u (vanaf 12 jaar); Kleine Dingen in de Grote Kerk 14.00u Grote Kerk; Stadswandeling 14.00u vanaf ingang Grote Kerk; Rondleiding door Ginneken 14.00u vanaf bushalte Viandenlaan; Geveltjesroute 14.30u vanaf ingang Grote Kerk. www.gildedebaronie.nl/stadsgidsen

KBO Breda-West Rikken en Jokeren

13:30 | Wijkcentrum Princenhof

Zaterdag 3 november Rikken, Jokeren. KBO organiseert in samenwerking met WIJ deze kaartmiddag. Aanvang 13:30 uur, zaal open 13:00 uur. Wijkcentrum Princenhof, Princentuin 1 Breda.

Taizéviering

19:00 | Michaëlkerk

Op zaterdag 3 november, 19.00 uur is er in de Michaelkerk, weer een Taizéviering. De viering heeft onder andere tot doel te bidden voor de eenheid onder de christenen. Thema is de macht van barmhartigheid. Een belangrijke rode draad in de Bijbel. Door de woorden van Jezus te overwegen vinden we alle ruimte om met anderen ons geloof vieren. En zo kunnen we samen een weg van hoop en vertrouwen inslaan. Dat schept weer ruimte voor onszelf, voor onze eigen zoektocht en ruimte om ons te openen voor God. De sfeer van de viering wordt bepaald door muziek, zang, gebed en stilte. Er zijn gemakkelijk mee te zingen liederen. Stilte om het evangelie tot je door te laten dringen.

Zondag 4 november

Rommelmarkt

10:00 | Pluspunt de Wisselaar

Zondag 4 november organiseert pluspunt De Wisselaar een Rommelmarkt van 10:00-16:00 uur, Tielrodestraat 49 Breda.

Rommelmarkt

10:30 | Gemeenschapshuis Zandberg

Op zondag 4 november is er de jaarlijkse boeken- platen en rommelmarkt van 10.30 tot 15.30 uur in het Gemeenschapshuis Zandberg, Zandberglaan in Breda. De opbrengst van de boeken- platen en rommelmarkt komt zoals gewoonlijk weer voor een belangrijk deel ten goede aan goede doelen.

Schoonheid & Troost

15:00 | Dorpsherberg

Het Concertkoor Breda geeft op 4 november haar jaarlijkse uitvoering dit keer onder het motto: Schoonheid & Troost. Gezongen worden de volgende werken: Requiem in Es van Johann Adolf Hasse (1699-1783) en Magnificat in D van Jan Dismas Zelenka (1679-1745); Stabat Mater van Antonio Vivaldi (1678-1741). Na afloop van het concert is er gelegenheid voor een gezellige nazit in de Dorpsherberg van Teteringen. Kaarten: www.concertkoor.nl (evt. 06-10089415), Vrije Boekhandel, boekhandel Van Kemenade & Hollaers, VVV en Bloemisterij Aarts (in Teteringen). Aanvang 15.00 uur, kerkdeur open 14.15 uur. Duur uitvoering ongeveer 2 uur (incl. pauze).

IVN natuurwandeling Krabbebossen

14:00 | School de Koperakker

Zondag 4 november struinen de natuurgidsen van IVN Mark en Donge door bos en dal van de Krabbebossen. Vertrek: 14.00 uur, nabij School 'De Koperakker', Montenslaan 2, 4891 SN Rijsbergen. Een plattegrondje met het vertrekpunt én meer informatie kunt u vinden op https://www.ivn.nl/afdeling/mark-donge/activiteiten

Concert Duo Rosas del Alma

14:00 | Pekhoeve

Op zondag 4 november om 14.00 uur vindt er een concert plaats van Duo Rosas del Alma (Ann Heynen & Michel Gilliain), Nicolaes Cleynaerts, Pastor de Amor. Deze muzikale vertelling vindt plaats in De Pekhoeve, Dorpstraat 94 in Ulvenhout.

Rondleidingen Gilde de Baronie

15:00 | Grote kerk

Zondag 4 november: Torenbeklimming Grote Kerk 15.00u (vanaf 12 jaar). www.gildebaronie.nl/stadsgidsen

Geldbingo

20:00 | ontmoetingscentrum De Vlieren

Sinterklaascomité houdt op 4 november geldbingo in ontmoetingscentrum De Vlieren gelegen aan het Mgr. Nollensplein 1 te Breda. Aanvang 20.00 uur, zaal open 18.30 uur. We spelen 10 ronde en een superronde. Deze geldbingo is ter ondersteuning sinterklaasoptocht Heuvelkwartier.

Dinsdag 6 november

Kringloop Sanaga

10:00 | Kringloopwinkel Sanaga

Ga eens kringlopen aan het Erasmusplein 12 in Breda. De knusse winkel is geopend van 10.00-16.00 uur op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Vanaf 31 oktober jl. ook op woensdag geopend, op zaterdag gesloten. Kleding en veel leuke, handige en nuttige artikelen. De opbrengsten zijn bestemd voor de oprichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (West-Afrika). www.kringloopsanaga.nl . Gezocht voor woensdag: vrijwilligsters voor de winkel. kringloopsanaga@outlook.com.

Bingo

14:00 | De Blaker

Bingo in de Blaker dinsdagmiddag 6 november, aanvang 14.00 uur, einde ongeveer 16.00 uur. Graaf hendrik ||| plein 128 (boeimeer).

Bingo KBO Breda Zuid

14:00 | Vianden

Op 6 November is er weer een gezellige Bingo, met ook een loterij. Aanvang 2 uur. Gemeenschapshuis Vianden, Viandenlaan 3, Breda.

Woensdag 7 november

Kringloop Sanaga

10:00 | Kringloopwinkel Sanaga

Ga eens kringlopen aan het Erasmusplein 12 in Breda. De knusse winkel is geopend van 10.00-16.00 uur op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Vanaf 31 oktober jl. ook op woensdag geopend, op zaterdag gesloten. Kleding en veel leuke, handige en nuttige artikelen. De opbrengsten zijn bestemd voor de oprichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (West-Afrika). www.kringloopsanaga.nl . Gezocht voor woensdag: vrijwilligsters voor de winkel. kringloopsanaga@outlook.com.