Alleen de beste feestartiesten trappen carnaval in ut Kielegat weer af op 11-11.
Alleen de beste feestartiesten trappen carnaval in ut Kielegat weer af op 11-11. Gory Smits

Kielegat trapt weer af op 11-11

BREDA - Voor het derde jaar op rij trappen we carnaval in ’t Kielegat af op 11-11, op de Grote Markt Zuid en net als vorig jaar met een groot feest! Een nieuwe traditie is een feit.

Zondag 11 november begint DJ FeestRay vanaf 13.11u de boel al warm te draaien zodat onze Hoogheid (wie zou het dit jaar zijn?) ons om 15.11u in opperbeste stemming in zijn armen kan sluiten. Kielegats favoriete kapellen, Ger Couvreur, Mosterd na de Maaltijd (Hé Jacqueline) en PartyFriex (Ik moet Zuipen) zorgen ervoor dat het op 11-11 volle bak carnaval is in de binnenstad!

Verder maakt iedereen kans op een podiumplek. Tenminste iedereen die prachtig geschminkt is en verkozen wordt tot ‘De grôtste gezichtsversierder van ut Kielegat’.

Traditie
De Stichting Kielegat (voorheen BCV) is blij met deze nieuwe traditie waarbij Prins Carnaval van ut Kielegat aan alle Bredanaars wordt gepresenteerd om daarna ook met zijn allen het feestseizoen te openen. Voorzitter straatcarnaval Dennis Vrolijk: "11-11 viel drie keer achter elkaar in het weekend, maar volgend jaar is 11-11 op een maandag. Toch houden we de traditie in stand. Dus ik hoop dat 11-11 bij iedere Kielegatter in het systeem zit en we ook volgend jaar weer los gaan op de enige echte datum!"[l]