Vrijdag 9 november bij Friday On The Rocks staat het Belgische Gallia samen met het Bredase MaxiFusion op het podium.
Vrijdag 9 november bij Friday On The Rocks staat het Belgische Gallia samen met het Bredase MaxiFusion op het podium. Foto:

AGENDA

Foto-expositie in Mondiaal centrum

17:00 | Mondiaal Centrum Breda

Tot en met 20 november is in het Mondiaal Centrum, Roland Holsstraat 71, Breda, een bijzondere foto expositie van Piet den Blanken te zien. Samen met Mario Coolen geeft hij een toelichting op deze foto's en de aanleiding ervoor: het plotseling verdwijnen van tientallen mijnwerkers in Nicaragua na een opstand van hen tegen de erbarmelijke omstandigheden. Deze week begint het proces dat de nabestaanden hebben aangespannen bij het Ineramerikaanse College voor de mensenrechten, om de waarheid te achterhalen.

Woensdag 7 november

Kringloop Sanaga

10:00 | Kringloopwinkel Sanaga

Ga eens kringlopen aan het Erasmusplein 12 in Breda. De knusse winkel is geopend van 10.00-16.00 uur op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Vanaf 31 oktober jl. ook op woensdag geopend, op zaterdag gesloten. Kleding en veel leuke, handige en nuttige artikelen. De opbrengsten zijn bestemd voor de oprichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (West-Afrika). www.kringloopsanaga.nl. Gezocht voor woensdag: vrijwilligsters voor de winkel. kringloopsanaga@outlook.com.

Canasta in het Houwke

13:30 | Wijkcentrum 't Houwke

Canasta klinkt moeilijker dan het is. Het is vooral een gezellig kaartspel. Iedere woensdag en donderdag spelen wij dit fijne spel van 13.30 tot 16.30 uur in 't Houwke aan de Grote Houw 227. Als U meer wilt weten kunt U ook bellen met Cees de Groot op 06 24786275. Toegang gratis.

Donderdag 8 november

Kringloop Sanaga

10:00 | Kringloopwinkel Sanaga

Ga eens kringlopen aan het Erasmusplein 12 in Breda. De knusse winkel is geopend van 10.00-16.00 uur op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Vanaf 31 oktober jl. ook op woensdag geopend, op zaterdag gesloten. Kleding en veel leuke, handige en nuttige artikelen. De opbrengsten zijn bestemd voor de oprichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (West-Afrika). www.kringloopsanaga.nl. Gezocht voor woensdag: vrijwilligsters voor de winkel. kringloopsanaga@outlook.com.

Canasta in het Houwke

13:30 | Wijkcentrum 't Houwke

Canasta klinkt moeilijker dan het is. Het is vooral een gezellig kaartspel. Iedere woensdag en donderdag spelen wij dit fijne spel van 13.30 tot 16.30 uur in 't Houwke aan de Grote Houw 227. Als U meer wilt weten kunt U ook bellen met Cees de Groot op 06 24786275. Toegang gratis.

Rondleidingen Gilde de Baronie

14:15 | Grote kerk

Donderdag 8 november: Presentatie de Koorbanken in de Grote Kerk van Breda, 14.15u De Donk, Slotlaan 15, Ulvenhout. www.gildebaronie.nl/stadsgidsen

Vrijdag 9 november

Natuurwandeling voor mantelzorgers

9:30 | Landgoed Wolfslaar

Op mantelzorgers ligt tegenwoordig een enorme druk. Daarom organiseert IVN Brabant, in samenwerking met Steunpunt informele zorg Breda (StiB), op vrijdag 9 november een speciale natuurwandeling voor mantelzorgers. Natuur doet goed; mantelzorgers kunnen zich tijdens de wandeling op Landgoed Wolfslaar helemaal opladen en lekker genieten. Deelname is gratis. De wandeling vindt plaats van 9.30 tot 12.00 uur (inloop vanaf 9.00 uur) op Landgoed Wolfslaar in Breda. Aanmelden via www.stib-breda.nl. Er zijn beperkte plaatsen, dus wees er snel bij! Voor meer informatie: José de Jonge, IVN Brabant, 06-27865500, j.de.jonge@ivn.nl.

Spirituele avond

20:00 | De Blaker

Spirituele Avond met Engels Mediumschap door Martine Debaeke op vrijdag 9 november in Gemeenschapshuis De Blaker in Breda van 20:00 tot 22:30 uur. De sluier tussen onze wereld en de geestenwereld is enorm dun. We zijn er ons vaak niet van bewust. Onze dierbare kijken er steeds naar uit om zich te laten horen. Even de telefoon te nemen en zeggen, hallo, ik ben er voor je, ik laat je nooit alleen! Martine heeft een opleiding Engels mediumschap gevolgd, ze laat het volledig van de geestenwereld afhangen met wie ze communiceert. www.puurintuitief.be. U hoeft deze avond niets mee te nemen. Meer informatie: Annie Fens, tel. 076-8871933 of 06-53776005, of info@anniefens.nl. Programma onder voorbehoud, wijzigingen kunnen zich altijd voordoen!

Bingo Bal des Voorpret

20:00 | Gemeenschapshuis de Biesdonk

Vrijdag 9 november hebben we weer een bingo met vele mooie prijzen. Toegang alle leeftijden, meespelen vanaf 18 jaar. Gemeenschapshuis de Biesdonk. Aanvang 20:00-23:30 uur.

Gallia (BE) en MaxiFusion

22:00 | Café de Speeltuin

Vrijdag 9 november staat Friday On The Rocks, georganiseerd door stichting Poporganisatie Breda (POB) en café De Speeltuin, in het teken van de female fronted rock en metal. Deze avond staat het Belgische Gallia samen met het Bredase MaxiFusion op het podium, om het publiek te vermaken in het café aan de Visserstraat 14 te Breda. Ieder vrijdagavond gaan om 21.00 uur de deuren open, vangen de optredens om 22.00 uur aan en de entree is natuurlijk geheel gratis. www.pobsite.nl

Zaterdag 10 november

Blèrsikkenbal in Totdenringen

20:00 | 't Web

Zaterdag 10 november is het weer zo ver! Het Totdenringse carnavalsseizoen zal knallend van start gaan tijdens het jaarlijkse Blèrsikkenbal. Daarnaast is er dit jaar een spectaculaire wedstrijd voor iedereen; de allereerste Totdenringse ‘challenge’: wie is de sterkste van Teteringen? De challenge is voor zowel jong als oud, dik of dun, kort of lang, man of vrouw. De wedstrijd zal bestaan uit een aantal ludieke en zware rondes waarna er 1 winnaar zal zijn. Die persoon mag zichzelf een jaar lang de eervolle titel ‘de sterkste van Teteringen’ toe eigenen. Wil je meedoen met de wedstrijd? Geef jezelf dan vlug hiervoor op bij Marinka Heesakkers (marinka_horsten@hotmail.com). Aanvang 20:00 uur, 't Web in Teteringen.

Rondleidingen Gilde de Baronie

13:00 | Grote kerk

Zaterdag 10 november: Torenbeklimming Grote Kerk 13.00u (vanaf 12 jaar); De Grote Kerk Backstage 14.00u; Nassauwandeling 14.30u vanaf ingang Grote Kerk. www.gildebaronie.nl/stadsgidsen

Middag KBO Breda-West

14:00 | Wijkcentrum Princenhof

Zaterdag 10 november KBO Smaak van de winter. Een middag met heerlijke meezing muziek van Trio/ Duo Sing-Song. Tijd: 14.00 uur (zaal open 13.30 uur). Wijkcentrum Princentuin, Princenhof 1 Breda.

Zondag 11 november

IVN natuurwandeling landgoed Valkenberg

14:00 | Landgoed Valkenberg

Zondag 11 november nemen de gidsen van IVN Mark & Donge u mee door het toen en nu van dit schitterende landgoed. Landgoed Valkenberg maakt onderdeel uit van de landgoederengordel ten zuiden van Breda. Het is een prachtig gebied met een rijke historie en biedt een afwisseling van bos en weilanden, beken en vijvers, monumentale lanen en smalle slingerpaadjes. Ga mee en proef de herfstsfeer. Vertrek om 14.00 uur vanaf: ingang landgoed, einde verharding van de Valkenburgseweg, 4858 RD Ulvenhout. De wandeling duurt anderhalf à twee uur en is vrij toegankelijk. Meer informatie: www.ivn.nl/afdeling/mark-donge/activiteiten

Herfstconcert

15:30 | Café Ginneken

Concert Gemengd koor de Zuiderlingen en Folkband Navenant zondag op 11 november in café Ginneken, Ginnekenweg. Accordeon, drum, gitaar, fluit en doedelzak van Navenant en de stemmen van de Zuiderlingen gaan deze middag tot iets unieks maken. Aanvang 15.30 uur. Toegang vrij.

Maandag 12 november

Lezing Jacques Vermeeren

20:00 | De Nieuwe Veste

Op maandag 12 november houdt Jacques Vermeeren een lezing met als onderwerp: 'Syrië, volk en cultuur'. De lezing vindt plaats in de Concertzaal v/d Nieuwe Veste, Molenstraat 6, Breda, van 20.00-22.15 uur. Meer info: www.volkenkundebreda.nl. Vermeeren belicht in zijn lezing het belang van kolonisatie, religie en staatsvorm op het maatschappelijk denken van de Arabieren. Ook gaat hij in op het ontstaan en de gevolgen van de burgeroorlog, die ontaardde in een internationaal conflict. Tot slot geeft hij een voorzichtige bespiegeling op de toekomst.

Geldbingo

20:00 | Het Witte Schaap

Maandag 12 november houdt Activiteiten Vereniging Breda-West een geldbingo in zaal Het Witte Schaap in Tuinzigt. Aanvang 20.00 tot +/- 22.20 uur.

Openbare vergadering optochtdeelnemers Kielegat

20:11 | Café Parkzicht

Op maandag 12 november om 20.11u zijn alle betrokkenen en geïnteresseerden van harte uitgenodigd voor de jaarlijkse openbare vergadering voor optochtdeelnemers in Café Parkzicht. De Commissie Optochten van de nieuwe Stichting Kielegat (voorheen BCV) wisselt op deze avond met wagenbouwers en carnavalsverenigingen van gedachten over de plannen voor carnaval 2019. Op 2 maart 2019 barst het carnavalsseizoen met het motto 'Da Ziede Zo!' in ut Kielegat los. In Breda zijn de vele carnavalsverenigingen en bouwgroepen, maar ook de commissies van de Stichting Kielegat al maanden in volle voorbereiding. Locatie: Café Parkzicht, Paul Windhausenweg 1 te Breda.

Dinsdag 13 november

Kringloop Sanaga

10:00 | Kringloopwinkel Sanaga

Ga eens kringlopen aan het Erasmusplein 12 in Breda. De knusse winkel is geopend van 10.00-16.00 uur op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. De opbrengsten zijn bestemd voor de oprichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (West-Afrika). www.kringloopsanaga.nl. Gezocht voor woensdag: vrijwilligsters voor de winkel. kringloopsanaga@outlook.com.

Bingo

14:00 | De Brink

Bingovereniging De Brink houdt op 13 november een bingo van 14.00-16.30 uur, Heemskerkstr. 55. Info: Anna 06-36305847 of Marianne 06-18324143.

Lezing Tools to Work

20:00 | 't Web

Op 13 november organiseert de Vereniging Teterings Erfdeel een lezing die wordt verzorgd door medewerkers van Tools to Work. De stichting Tools to Work, voorheen de derde wereld werkplaats, is een non-profit instelling die mensen helpt een zelfstandig bestaan op te bouwen. De lezing wordt gehouden in Gemeenschapshuis 't Web, Zuringveld 1 in Teteringen en begint om 20.00 uur.

Lezing NKV

20:00 | Mariëndal

Dinsdag 13 november organiseert de Bredase afdeling van het Nederlands Klassiek Verbond een voordracht onder de titel 'Ontwaken in verbijstering: de hereniging van Odysseus en Penelope'. Spreker is dr. Ronald Blankenborg, docent Griekse Taal- en Letterkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Mariëndal, Duivelsbruglaan 13, Breda. Aanvang 20.00 uur.

Woensdag 14 november

Kringloop Sanaga

10:00 | Kringloopwinkel Sanaga

Ga eens kringlopen aan het Erasmusplein 12 in Breda. De knusse winkel is geopend van 10.00-16.00 uur op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. De opbrengsten zijn bestemd voor de oprichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (West-Afrika). www.kringloopsanaga.nl. Gezocht voor woensdag: vrijwilligsters voor de winkel. kringloopsanaga@outlook.com.

Canasta in het Houwke

13:30 | Wijkcentrum 't Houwke

Canasta klinkt moeilijker dan het is. Het is vooral een gezellig kaartspel. Iedere woensdag en donderdag spelen wij dit fijne spel van 13.30-16.30 uur in 't Houwke aan de Grote Houw 227. Als U meer wilt weten kunt U ook bellen met Cees de Groot op 06 24786275. Toegang gratis.

Op 13 november organiseert de Vereniging Teterings Erfdeel een lezing die wordt verzorgd door medewerkers van Tools to Work.