Vocaal Ensemble Novafonie
Vocaal Ensemble Novafonie Novafonie

Ga mee op de Oriënt Express met Vocaal Ensemble Novafonie en theatergroep Elysée

BREDA - Op zondag 25 november is het eindelijk zover: dan komt de nostalgische trein van de Oriënt Express weer op stoom. Dit keer voor een bijzondere muzikale ‘treinreis’, met veel vaart maar zonder dampende locomotief.

Vocaal Ensemble Novafonie uit Breda maakt een muzikale tocht die start in Istanbul, Turkije. De reis gaat dwars door Bulgarije, Hongarije, Roemenië, Oostenrijk en Duitsland om te eindigen in Parijs. Het koor zingt liederen uit al deze landen van onder meer Kodaly, Brahms en Debussy. De muziek wordt afgewisseld met verrassende korte sketches door Theatergroep Elysée. De scenes spelen zich af in een treinstel, speciaal gebouwd door de Facilitaire Theaterwerkplaats Breda. Wat te denken van een moord op de Oriënt Express of misschien ontmoet u wel graaf Dracula in een treincoupé…Ook verschijnt er plotseling een violist op het toneel. De rest van het programma is nog een verrassing, maar het belooft een boeiend en gevarieerd concert te worden! De leden van Novafonie repeteren al sinds dit voorjaar aan de stukken.

Hongaars en Roemeens zingen
Hoe het is om te zingen in het Hongaars of Roemeens? “Af en toe breek ik mijn tong over al die verschillende talen.”, aldus bas Adrie, al dertig jaar lid van het koor uit de Haagse Beemden. Dirigente Alice Roes: “Het is prachtige muziek, heel afwisselend. We gaan ook de uitdaging aan om een aantal Hongaarse en Franse stukken uit het hoofd te zingen.” Alt Karin vindt dat best lastig, maar: “Het houdt je hoofd wel lekker jong”. De leden van Novafonie en van Elysée hebben er enorm veel zin in en kijken uit naar dit originele concert welke gehouden wordt in De Pekhoeve te Ulvenhout, aanvang 14.30 uur. Kaarten verkrijgbaar aan de kassa of stuur een mail naar novafonie@gmail.com Website: http://novafoniebreda.nl of facebook @Novafonie [l]