Dee Daniels geeft een workshop aan leerlingen van het Mencia.
Dee Daniels geeft een workshop aan leerlingen van het Mencia. www.deedaniels.com

Jazzvocaliste Dee Daniels inspireert leerlingen met storytelling

BREDA - Vrijdag 16 november geeft Dee Daniels een workshop aan leerlingen van Mencia met aansluitend een lunchconcert in het nieuwe auditorium.

Op vrijdagochtend 16 november start Dee Daniels met een workshop voor alle bovenbouw leerlingen die muziek in hun vakkenpakket hebben. Deze workshop gaat over ademhaling, performance on stage en telling the song. Daarna zal ze verder gaan met een 4-tal leerlingen die een stukje hebben voorbereid (het idee van een masterclass). Na een korte lunchbreak volgt er om 13.00 uur een lunchconcert van de leerlingen en zal ze zelf ook optreden.

Dee Daniels

De Amerikaans-Canadese Dee Daniels is een componist en jazzvocalist met een uniek geluid en een bereik van vier octaven. Ze beheerst de kunst van het vertellen via songs. Met een mix van blues, gospel en originele composities overstijgt ze muzikale grenzen wanneer ze haar jazzstijl, met invloeden uit de gospel en blues, op het podium brengt. Ze treedt wereldwijd op met symfonieorkesten, bigbands en combo's.

Meer informatie over Dee Daniels: https://www.deedaniels.com/.

Sacred Concert

Dee Daniels is in Nederland vanwege het Sacred Concert van Duke Ellington dat op zondag 18 november in de Sint-Jansbasiliek in Oosterhout wordt uitgevoerd. Zij verzorgt de solo en wordt bijgestaan door het koor MAZE Voices en de Frits Bayens Big Band. In het Sacred Concert heeft Duke Ellington jazz en pastorale muziek in één compositie in de vorm van een jazz oratorium bij elkaar gebracht.

Over Duke Ellington

Edward "Duke" Ellington (1899 -1974) was een Amerikaanse componist, pianist en leider van het Duke Ellington Jazz Orchestra, Hij stond aan de wieg van de big band jazz. Hij heeft veel bekende melodieën gecomponeerd zoals It Don't Mean a Thing if It Ain't Got That Swing, Solitude, and Satin Doll.

Op oudere leeftijd componeerde Duke Ellington drie sacrale composities: In the Beginning God (1965), Second Sacred Concert (1968), and Third Sacred Concert (1973). Het eerste concert is in opdracht geschreven en uitgevoerd tijdens de inwijding van de nieuwe Grace Cathedral in San Francisco in 1965. In al deze composities heeft Ellington jazz en pastorale muziek in een jazz oratorium met elkaar verenigd.

Het lunchconcert vindt plaats van 13.00-13.30 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden via administratie@mencia.nl. [l]