Vliegtuigmotor. FOTO GEERT VANHOVE
Vliegtuigmotor. FOTO GEERT VANHOVE Geert Vanhove

Meccano evenement in De Pekhoeve in Ulvenhout

ULVENHOUT - Op zaterdag 8 december a.s. organiseert Meccano Gilde Nederland een verenigingsbijeenkomst in “De Pekhoeve”, Dorpstraat 94, Ulvenhout. Deze bijeenkomst is vanaf 11.00 tot 15.00 uur toegankelijk voor het publiek. De toegang is gratis.

De modellen die getoond worden zijn door leden gebouwd. Een aantal worden radiografisch bediend, maar er zijn ook statische creaties die de moeite waard zijn om gezien te worden. Technische hoogstandjes en “leuk-om-te-zien” modellen zijn gebouwd met evenveel geduld als genoegen. Al met al een mogelijkheid voor de geïnteresseerden om eens een kijkje te nemen in de wereld van Meccano.

Bent u van plan een bezoekje te brengen en wordt uw belangstelling gewekt door al de zaken die u daar aanschouwt, dan zijn er genoeg leden die u uitgebreid kunnen informeren. U krijgt beslist uitleg hoe de modellen tot stand kwamen, hoe ze werken en hoe u zelf met dit materiaal aan de slag zou kunnen. Nieuwe- en gebruikte Meccano-onderdelen verwisselen daar van eigenaar.

Meccano, wie kent het niet, is immers al meer dan 100 jaar een begrip in de speelgoedwereld. Menig vader en grootvader hebben er in hun jeugd mee gespeeld. Sterker nog, een heleboel huidige grootvaders zijn er weer dagelijks mee aan het stoeien. Want Meccano Gilde Nederland heeft circa 430 leden waarvan het merendeel inmiddels grootvader is.

Meccano Gilde Nederland

Deze vereniging voor metaalconstructie modelbouw organiseert elk jaar zo’n tiental bijeenkomsten. Dat is er één per maand, want in de vakantiemaanden zijn er geen activiteiten. Er wordt naar gestreefd deze wat te spreiden over het land. Een aantal zijn er echter centraal in het land gepland zodat er relatief veel leden in de gelegenheid zijn deze te bezoeken. Naast deze bijeenkomsten is het Gilde eveneens vertegenwoordigd op een aantal jaarlijkse evenementen, zoals het Modelbouwevenement in de Zeelandhallen te Goes, Soesterberg met het thema “Modelbouw” en op Modelbeurzen in Dordrecht en Zaandam.

Tevens wordt het Gilde regelmatig benaderd om een bijdrage te leveren aan een plaatselijke of landelijke tentoonstelling. Een Gilde-lid krijgt voor z’n contributiegeld eens in de drie maanden een clubblad en toegang tot alle Gilde bijeenkomsten.

Tijdens die bijeenkomsten kan hij zijn onderdelen assortiment tegen redelijke prijzen uitbreiden en ideeën c.q. kennis opdoen voor het uitoefenen van zijn hobby.

Hopelijk tot ziens en tot in “De Pekhoeve”, Ulvenhout. [l]