Performance-art en boekpresentatie bij 'JAPEN!'

BREDA - In het kader van de expositie ‘Japen!’ staan op vrijdag 7 december drie bijzondere performers garant voor een boeiende, om niet te zeggen spectaculaire avond. Met Lorna Buckley, Lars Reen en Philemon Mukarno.

Dit project wordt georganiseerd door Stichting Idee-fixe ism Nick J. Swarth, underground artiest; www.idfx.nl. Locatie Drift, Liniestraat 121 in Breda. Lorna Buckley, bekend van de band FCKNG BSTRDS, is een van de belangrijkste voorvrouwen van de Nederlandse noise scene. In haar performances weet zij elke ruimte schaamteloos om te bouwen tot een verfrissende puinhoop, op de rauwe tonen van haar noise. Philemon Mukarno heeft een gelovige achtergrond. Hij gaat de confrontatie aan met het Oude Testament. Daarbij speelt bloed speelt een belangrijke rol. Lars Reen toont zijn performance ‘Drunken Sailor’, een intieme maar intense concentratieoefening. Ook vindt deze avond de Bredase presentatie van de ‘Anonymous Glossy’, het eerbetoon van Efrat Zehavi aan haar woonplaats Rotterdam. Gedurende enige tijd boetseerde zij portretten van inwoners en luisterde naar hun verhaal. De portretten en verhalen vormen het hart van de glossy.

Over de expositie

Kunst als een kerf in je geest, een jaap in je ziel. Indringend, onthullend of juist intiem. Onder de noemer ‘Japen!’ toont Galerie Drift werk van Jeroen de Leijer (tekeningen), Anthea Simmonds (objecten), Per Teljer (portretten in houtskool), Efrat Zehavi (beelden & films) en Nick J. Swarth (‘Dirt Drawings’ & assemblages).

Zie ook: www.kunstdrift.nl. [l]