Zilveren beker voor Old Dutchzwemmers

BREDA - Tijdens de finale van de masterzwemcompetitie wist de Bredase vereniging Old Dutch de tweede plaats te behouden. PSV was als altijd oppermachtig. Zilver voelt daarom als het hoogst haalbare voor de Bredase zwemmers.

Beste prestatie kwam op naam van Marie Smits. Zij wist haar eigen Nederlandse Masterrecord op de 50 meter vlinderslag te verbeteren tot 1.07.76. Karin van Nassau wist ook alle handen op elkaar te krijgen na haar finish op de 800 meter wisselslag in 14 minuut 15. Badmuts af voor deze prestatie! Mies Kuipers verbeterde haar 400 meter wisselslag tijd met bijna zes seconden. Truus Ruiter zwom bijna drie seconden sneller op haar 100 meter vrije slag. Karien Musters tikte 2.35 seconden sneller aan op de 100 meter schoolslag. Hans Vloedgraven wist zich op dit nummer ook met 2.08 seconden te verbeteren. Nieuwe aanwinst voor de Old Dutch Loes Schellekens imponeerde met haar verbetering van 2 seconden op de 50 meter vrije slag. Frans van der Walle sprintte snel op zijn rug op de 25 meter met een record verbetering van bijna een seconde. Nikki Burcksen was met haar 1.06 op de 100 meter vrije slag al haar clubgenoten de baas op dit nummer. Dit na haar succesvolle optreden op de Brabantse kampioenschappen. De competitie voor masters bestaat uit zes wedstrijden. Uiteindelijk worden de klassementen opgemaakt met de beste zwemmers op de vrije slag en wisselslag .In deze klassementen werden goede zaken gedaan door de zwemmers van de Old Dutch. Goud was er in het vrije slag klassement voor Chantal Verhoeff, Karin van Nassau, Marie Smits, Phil Trethewie en Adriaan Kop. Marcel Creemers en Ruud Voorvaart mochten de bronzen medaille in ontvangst nemen. Nico Baay behaalde goud in het wisselslagklassement. [l]