Doelpuntenfestijn Bredase korfbalteams

BREDA - De teams van KC Terda hadden er zin in. Het afgelopen weekend wisten zowel Terda 2 als het juniorenteam (A1) in een doelpuntenrijke wedstrijd te winnen. De A1 speelde in Den Bosch haar eerste wedstrijd van de zaalcompetitie.

Op het veld was hier een maand geleden nog met groot verschil van verloren en dat was ook het enige verlies tegen de ongeslagen kampioen Stip A1. Tot vlak voor rust liep de score steeds gelijk op, met een maximaal verschil van 2 doelpunten, maar na de 7-7 wist de thuisploeg toch nog uit te lopen naar een 10-7 ruststand. Na rust werd de korf lang niet gevonden, tot de 10-8 viel door de vandaag veelscorende Laurens. Hierna ging het rap naar de 17-15 met ondermeer 4 mooie schoten van Thieme. Coach René hield driftig de scores bij en toen was het ineens 17-17 in de laatste minuut. Douwe zette nog 1 x aan voor een doorloper, fraai aangegeven door Anouk. Deze keer ging die er wel mooi in, wedstrijd afgelopen, 17-18 winst, knap gedaan! Scores: Thieme 5, Laurens 5, Douwe 3. Kevin 3 en Luc 2.

Terda 2

In Hardinxveld-Giessendam speelde ook Terda 2 haar 1e wedstrijd in de zaal. Van het aanvangstijdstip van 17.30 uur was niet bij iedereen gelukkig en moeizaam kwam het team op gang. Na 8-2 achterstand werd de rust met 9-5 bereikt. Dat bood nog enige perspectief. Vooraf waren de uitslagen van de vorige ronde ingezien; deze gaven aan dat de krachtsverschillen in deze poule zeer gering waren. En dus begon men na de rust aan de inhaalrace, Terda kwam steeds dichterbij. Twee minuten voor tijd schoot Ton de 13-15 op het bord en werd vakkundig de wedstrijd uitgespeeld.

Terda jeugd

Eerder op dag ging het jonge D team naar Rotterdam voor hun eerste wedstrijd. Tegenstander WION was al een stuk verder, maar Terda wist met knap verdedigen de stand op 17-4 te houden. Niet slecht voor een eerste wedstrijd. Na een ruime voorbereidingstijd en een oefenwedstrijd had Terda C1 haar eerste uitwedstrijd tegen Juliana C2 in Oud-Gastel. De C3 was vorig seizoen al een aardige uitdaging. Dus deze tegenstander schatten we hoog in. De eerste helft werd er een schitterend spel neergezet. Rustig aanvallend, zonder fouten werd er gezocht naar mogelijkheden. Met een mooie 1-3 voorsprong werd er daarom zeer tevreden gerust. Na de rust sloeg het roer compleet om. Terda was de weg kwijt. Geen concentratie meer en de ballen vlogen om de oren. In totaal wist Juliana er maar liefst 5 bij te scoren tegenover 3 van Terda in de tweede helft. In de laatste paar seconden veroorzaakte Terda ook nog een strafworp. Terecht of onterecht, Juliana rook de overwinning en legde de 7-6 in de laatste seconden erin. Pech dus deze eerste ronde.

Terda 1 en Terda B1 waren dit weekend vrij. Zaterdag 8 december zijn alle teams te bewonderen in de 3 Linden sporthal te Prinsenbeek. Om 09.00 uur al de D1, 10.00 uur de C1, 11.00 uur de B1, 12.00 uur de A1 en 13.15 uur Terda 2. Het eerste team is wederom vrij.

Wil je ook wel eens zien hoe leuk korfbal kan zijn, kom dan kijken op de zaterdag, of bij een trainingsavond in het Racketcentrum (Wisselaar). Voor meer informatie, kijk op www.kc-terda.com of mail naar info@kc-terda.com. [l]