Jos Bogaerts en Michel Groenendaal ploeteren door het zand. FOTO JO NEDERKOORN
Jos Bogaerts en Michel Groenendaal ploeteren door het zand. FOTO JO NEDERKOORN Jo Nederkoorn

WK Zilver voor Jos Bogaerts

BAVEL - In het Belgische Mol pakte Jos Bogaerts uit Bavel de zilveren plak tijdens het WK veldrijden voor masters in de klasse 55 – 59 jaar. Op het Zilverstrand in Mol had de organisatie van het Wereld Kampioenschap voor masters een uitermate selectief parkoers uit gezet. De renner van Wielervereniging Breda ging voor zijn derde goud. Hij had lange tijd de goede papieren in handen, maar het lukte uiteindelijk net niet.

Bogaerts had er alles voor gedaan om goed voorbereid aan de start te staan. Dat was hem ook gelukt. De vorm was er.Toch lukte het hem niet om voor de derde keer wereldkampioen te worden.Vanaf de derde startrij kon hij snel naar voren rijden in het deelnemersveld van zo'n 60 masters. Net na de eerste doorkomst sloot hij aan bij een drietal dat al een kleine voorsprong had. Een fransman reed hard op kop maar moest bij de tweede doorkomst lossen. Dus nog met drie, Michel Groenendaal, de Belg Mark Verloo en Bogaerts. “Ik hoopte het verschil te maken in de lange loopstroken, maar ik kreeg geen ruimte” aldus Bogaerts.

Net voor de laatste ronde moest ook de Belg Verloo laten gaan. Dus in de laatste ronde moest het gebeuren voor Bogaerts, maar helaas maakte hij een foutje in een zandstrook en Groenendaal kon 20 meter pakken. Bogaerts bleef geven, maar het lukte hem niet meer om aan te sluiten bij Groenendaal. 4 seconden schoot hij te kort. Desondanks was Jos zeer content met weer een mooie medaille. De tweede renner van WV Breda, Henny Roelen uit Chaam, werd 23e in de uitslag. [l]