Minister van Engelshoven neemt eerste exemplaar Agenda beroepsonderwijs West-Brabant in ontvangst. De stuurgroep onder leiding van Rob Neutelings hebben zojuist hun handtekening onder de agenda gezet.
Minister van Engelshoven neemt eerste exemplaar Agenda beroepsonderwijs West-Brabant in ontvangst. De stuurgroep onder leiding van Rob Neutelings hebben zojuist hun handtekening onder de agenda gezet. Christian Keijsers

Minister Van Engelshoven neemt eerste exemplaaragenda beroepsonderwijs West-Brabant in ontvangst

BREDA - Maandag 26 november bezocht Onderwijsminister Van Engelshoven de Praktijkschool Breda en Prinsentuin College. Ze nam daar het eerste exemplaar van de agenda beroepsonderwijs West-Brabant in ontvangst, die op deze dag ondertekend werd door betrokken bestuursleden vanuit overheid, onderwijs en bedrijfsleven.

De minister roemde (ROC) West-Brabant waar zij als eerste onderwijsregio in Nederland deze agenda overhandigd kreeg. Rob Neutelings, voorzitter Raad van Bestuur van ROC West-Brabant, benadrukte het belang van deze beroepsagenda en de gezamenlijke opgave van alle partijen in deze regio om onderwijs goed aan te laten sluiten op de arbeidsmarkt van vandaag en die van morgen. Ook stipte hij de inhoudelijke raakvlakken met onze eigen kwaliteitsagenda aan.
Na de officiële ondertekening en overhandiging ging de minister in gesprek met studenten en leerlingen. Ze sprak een aantal leerlingen van de Praktijkschool en ISK die deelnemen aan een project waarbij Cingel-studenten Praktijkschool-leerlingen ondersteunen in het opbouwen van een digitaal portfolio. Ook NA-ISK’ers deelden hun ervaringen met de minister.
Uiteraard vertrok de minister met een prachtig boeket gemaakt door mbo-studenten Bloem&Styling van Prinsentuin College. [l]