Het traditionele Kerstconcert in de Parochiekerk van Bavel.
Het traditionele Kerstconcert in de Parochiekerk van Bavel.

Kerstavond in Bavel

BAVEL - Het traditionele Kerstconcert in de Parochiekerk van Bavel wordt dit jaar aangevuld met een buitengebeuren op het Jack van Gilsplein. Het wordt zaterdag 15 december een avondvullend programma, georganiseerd door Parochiekern Bavel, Harmonie St Caecilia en de deelnemende Koren, samen met Vereniging Bavel Onderneemt 't, die vooral de organisatie van het buitengebeuren voor haar rekening neemt.

Lampionnenoptocht

Kerstavond in Bavel begint met een lampionnenoptocht van 18.00 tot 19.00 uur. Verzamelen voor deze optocht op Jack van Gilsplein vanaf 17.45 uur.

Kerstconcert

Het concert in de kerk begint om 19.30 uur. Deelnemers zijn het Opleidingsorkest van de Bavelse Harmonie St Caecilia o.l.v. Jan van den Brandt, kinderkoor Kikoba o.l.v. Anniek Pollkläsener en Jongerenzanggroep Pup-Up! o.l.v. Nina Eilerts. Michiel Geerts begeleidt beide genoemde koren. Ook het popkoor B-Vocals o.l.v. Michiel Geerts met begeleiding van Rincke de Bont is van de partij. Uiteraard is er samenzang en na de grande finale kunnen de bezoekers zich naar het feestelijk aangeklede Jack van Gilsplein begeven, muzikaal begeleid door leden van het saxofoonkwartet MS Reed.

Buitengebeuren

Op het plein dat door Vereniging Bavel Onderneemt 't zelfs gedeeltelijk is overdekt middels een grote tent wacht een heerlijke warme drank, aangeboden door de Vereniging. Verder is er bij het gezellig samenzijn natuurlijk veel muziek en de kerstborrel zal iedereen beslist smaken. Het einde van dit kerstevenement is gepland op 23.00 uur. [l]