Sint en Piet met twee kindjes op de riksja. FOTO ROBIN DE KANT
Sint en Piet met twee kindjes op de riksja. FOTO ROBIN DE KANT Robin de Kant

Speciaal cadeau van Sinterklaas voor fietsende Bredanaars

BREDA - Het winkelend publiek dat afgelopen zaterdagmiddag de fiets in de fietsenstalling aan de Oude Vest stalde, kreeg een wel heel bijzondere traktatie van niemand minder dan Sinterklaas en Zwarte Piet. Zij brachten mensen met de riksja van de fietsenstalling naar hun bestemming in de stad.

Dit was een ludieke actie die hoort bij de campagne ‘076 fietst’ die als doel heeft meer Bredanaars vaker op de fiets te krijgen. Piet van Oers van de gemeente Breda: “Dat doen we onder andere door goed gedrag te belonen. Dat werkt. Daarnaast doen we er natuurlijk alles aan om de faciliteiten voor fietsers te verbeteren. De fietsenstallingen worden steeds beter toegerust zien er goed uit: ze zijn mooi en schoon.”

Naast de taxirit kregen mensen ook chocomel en pepernoten aangeboden en werd hen verteld waar in Breda de andere gratis fietsenstalling zitten (opsommen)

Bredanaar Otto van de Sanden, directeur van communicatiebureau Attacom bedacht deze actie: “Mensen reageren unaniem positief. Het is natuurlijk hilarisch om op deze manier door de Goedheiligman naar de winkels gebracht worden en ondertussen even een onderonsje met hem te hebben. We hebben snel contact gezocht met de Kerstman; hij heeft al laten weten dat hij voor zaterdag de vijftiende nog wat tijd kan vrijmaken.”

Alle foto’s van deze actie kunt u zien op www.facebook.com/076fietst. [l]