Kyara, tweede van links, bij het presenteren voor haar 'gouden' vloeroefening. FOTO KARIN
Kyara, tweede van links, bij het presenteren voor haar 'gouden' vloeroefening. FOTO KARIN trainster Karin

Kyara van Dooren pakt goud en brons op TurnTotaal Breda Cup

ROOSENDAAL - In het weekend van 1 en 2 december stond de Turn Totaal Cup Breda op het programma voor de Dynamo Roosendaal turnsters. Een wedstrijd waar je per toestel op in kunt schrijven en dus kans maakt op 4 medailles. Aan deze wedstrijd deed de gehele A-selectie mee. Zo ook Kyara van Dooren uit Breda die nu voor het tweede seizoen deel uitmaakt van de A Selectie van Dynamo Roosendaal.

Zij kwam op 4 toestellen uit afgelopen weekend. Op vloer wist Kyara een prachtig uitgevoerde oefening neer te zetten en turnde zich hier naar een verdiende eerste plaats.

Op sprong werden goede sprongen getoond en zijn de verschillen klein maar ook hier weer eremetaal voor haar, een bronzen plak. Op de rekstok ging zij jammerlijk de verkeerde kant op bij haar eerste losom handstand, verder werd het een prima oefening.

Op balk waren de pupillen I N1, de categorie waarin Kyara uitkomt, uit de A Selectie een beetje de weg kwijt. Allemaal verlieten ze meermalen de balk dus daar is nog wat werk te verzetten tot meer stabiliteit. De onderdelen kunnen de meesten wel.

De A Selectie kan weer terugkijken op een weekend met mooie resultaten

(44 medailles!) waaronder ook de nodige verbeterpunten waar we weer aan kunnen gaan werken richting het landelijke circuit. Deze start voor de N2 turnsters al aankomend weekend dus voor hen wordt het al snel spannend. Veel succes en allemaal van harte met de resultaten van afgelopen weekend. [l]