De ogenblik, de stadssalon van Breda.

BREDA - Afgaande op alle enthousiaste reacties van de eerste pilot van de Ogenblik organiseren Tg Nomen, Motmot en Pakhuis B op vrijdag 13 december de tweede editie bij Electron Breda.

De ogenblik

De ogenblik is een podium waar bijzondere Bredanaren hun blik werpen op de stad Breda en haar inwoners. Opvallende inwoners van Breda doen hun verhaal tegen de Bredase achtergrond waar ze vandaan komen of opgegroeid zijn. Daarbij nodigen ze enkele voor hen inspirerende mensen uit die van groot belang zijn geweest in hun werk of leven. Hanna van Mourik Broekman van Theatergroep Nomen praat de avond samen met Heleen van Doremalen en Peter Vandemeulebroecke aan elkaar. De korte interviews worden afgewisseld met muzikale intermezzo’s verzorgd door onze gasten en natuurlijk zorgen we voor iets lekkers erbij. Muzikant Jeroen Geurts sluit de avond af met een bijzonder unieke muzikale samenvatting.

Hoofdgast Liesbeth van Well

Voor de Ogenblik op donderdagavond 13 december is Liesbeth van Well uitgenodigd om gast-curator te zijn. Liesbeth heeft het als gerenommeerd hoedenmaakster uit Breda maar al te druk met exposities, lesgeven en het ontwerpen van hoeden voor o.a. Tweede Kamerleden. Naast haar creatieve werk zet zij zich in voor Vluchtelingenwerk en als programmamaker voor MovedMedia.

Als gast-curator nodigt Liesbeth enkele gasten uit die haar inspireren of intrigeren. Middels levensliederen van Pieter Tak, vriendin en journalist Desiree Martis, dochter Pip van den Brand, taarten van Romy Herrera en nieuwe Bredanaar Ahmad Sherih toont Liesbeth ons haar Breda. Het Breda dat strijdt tegen onrecht en voor inclusiviteit.

Het wordt een avond vol levensverhaal en live-muziek, met Bredaas bier en taarten van Romy, in een sfeervolle Berlijnse huiskamersetting: kom genieten van De OgenbliK, de Bredase StadsSalon!

Quote: ”Breda is als mijn moeder; veilig en warm, als een moederschoot”. – Liesbeth van Well.

Gallery Motmot en Gemma de Waard

MotMot gallery heeft de rol van artistiek gastheer. Ze tonen deze avond werk van makers met een Bredase link. Oorspronkelijk of import. Het werk is gestoeld op het thema Street Art en protest kunst. Daarnaast zal op 13 december kunstenares Gemma de Waard live een kunstwerk maken van één of meer van de aanwezige gasten.

De ogenblik, donderdag 13 december. De toegang is gratis. De avond start om 19.30 in Electron, Belcrumweg 19, Breda. [l]