Het online platform voor hulpvragen. FOTO STEUNGEZIN
Het online platform voor hulpvragen. FOTO STEUNGEZIN Steungezin

Een cadeautje betalen voor een ander

BREDA - Stichting Steungezin, het online platform voor het matchen van hulpvragen, heeft in de aanloop naar 5 december een forse groei laten zien in het aantal matches. Vorig jaar gingen richting de feestdagen 142 wensen in vervulling, dit jaar passeerde de teller de 200 ruimschoots. Om alle gematchte sinterklaascadeau’s op tijd te bezorgen bij de kinderen, die anders een lege schoen zouden treffen, heeft de Sint ongetwijfeld wat extra rondjes moeten maken.

De overige maanden van het jaar zijn het voornamelijk zorgrekeningen, babykleding, dierenvoeding en schoolspullen wat de klok slaat, maar richting de feestdagen mogen deelnemers ook wensen plaatsen voor in de schoen of onder de kerstboom. En dat deden ze massaal. Wat het vervolgens nog mooier maakte was dat veel donateurs hun weg naar het platform wisten te vinden om een match te maken.

Onder hen ook een groot aantal nieuwe donateurs die hun geluk wilden delen met hen die hier wel een beetje meer van kunnen gebruiken.

Zo blijkt eens te meer dat deze tijd van het jaar bij veel mensen extra gevoelens van saamhorigheid en vrijgevigheid oproept. Een gesteunde deelnemer laat dan ook maar wat graag in een persoonlijk bedankberichtje aan de donateur weten hoe blij men is met de hulp.

“Bedankt, hij wilde deze zo graag hebben! Extra genieten als hij zijn cadeautje openmaakt en drie meter de lucht inspringt. Heeft hij toch echt een cadeautje gehad van Sinterklaas.”

“Wat lief dat je dit doet voor ons. Mijn zoontje zijn wens komt uit. Er is niets wat deze maand nog mooier kan maken dan dit liefdevolle gebaar.”

En zo worden steeds meer mensen geholpen. Al wordt het grootste gedeelte van de matches nog altijd gemaakt in Breda, de stad waar het 4 jaar geleden allemaal begon. Met Sinterklaas achter de rug en Kerstmis nog in aantocht kan het niet anders dan dat voor het einde van het jaar Steungezin de grens van 2500 matches gaat doorbreken. Dit is mede te danken aan de start van Steungezin in een derde gemeente Naast Breda en Almelo is het platform afgelopen september ook van start gegaan in Venlo.

Alle matches en wensen zijn te zien op www.steungezin.nl.[l]