Amibicius en GKU. FOTO JAN V.D. VEKKEN
Amibicius en GKU. FOTO JAN V.D. VEKKEN Jan v.d. Vekken

Gezamenlijke kerstconcerten Bavelse en Ulvenhoutse koren

BAVEL/ULVENHOUT - Op 16 en 19 december treden Ambicius uit Bavel en het Gemengd Koor Ulvenhout samen op in het Amphia ziekenhuis en in de Laurentiuskerk in Ulvenhout. Deze optredens zijn een voorbode van de samenwerking van beide koren. Per 1 januari 2019 gaat het Gemengd Koor Ulvenhout (GKU) op in Ambicius uit Bavel.

Het afgelopen jaar is veel vergaderd over de toekomst van het Gemengd Koor Ulvenhout. Er waren te weinig mannenstemmen en er kon geen optreden worden gegeven met deze samenstelling. Er werd gezocht naar een samenwerking met een ander koor. Uiteindelijk besloot het bestuur in overleg met de leden het koor op te heffen en op te gaan in Ambicius uit Bavel. Intussen is de samenwerking al begonnen d.m.v. dit gezamenlijke optreden. Bijna het hele koor is meegegaan om in Bavel te repeteren. De klik was er meteen en we hopen dat we op deze manier mooie uitvoeringen kunnen geven.

Programma

Op het programma staan diverse kerstliederen, sommige traditioneel maar ook minder bekende mooie bewerkingen. De composities zijn van o.a. Gruber, Saint-Saƫns, Handl , Mendelssohn, IvensVaughan Williams, Rutter, Bach, en Haydn.

Op 16 december treden de koren op in de hal van het Amphia ziekenhuis op de Molengracht. Het optreden begint om 14.00 uur. Hetzelfde programma wordt gezongen op 19 december om 20.00 uur in de Laurentiuskerk in Ulvenhout. De koren staan onder leiding van Ineke van de Meulen en de begeleiding is door Paul Henken, de dirigent van het GKU. De toegang voor beide concerten is gratis. Op 19 december kan men na afloop een glas heffen op het nieuwe koor! [l]