START- training badminton voor beginners en gevorderden

BREDA – Het beoefenen van de badmintonsport is de ideale manier, voor iedereen, jong en oud, om regelmatig goed te bewegen. Het wordt ook wel de meest explosieve sport genoemd, na het boksen. Alle spieren worden gebruikt. Goed voor het reactievermogen en de motoriek.

Wil je kennismaken met de badmintonsport of ben je pas lid van een vereniging en een beginnend badmintonner en wil je jouw spelniveau verbeteren, meld je dan nu aan voor ‘START’, het trainingsprogramma voor beginners en gevorderden, jong en oud, georganiseerd door de RBB (Regionale Badmintonbond Breda). Bij START worden de fijne kneepjes van het badminton geleerd en staan daarnaast fitheid (gezondheid) en gezelligheid centraal. De eerstvolgende START-training begint in januari 2019.

De trainingen zijn jaarlijks in het voor- en het najaar en worden gegeven door een gediplomeerde trainer op 12 zaterdagochtenden in het Racketcentrum in Breda. De beginners trainen van 10 tot 11 uur en de gevorderden van 11 tot 12 uur. De kosten voor deze cursus zijn bijzonder laag gehouden. Heb je nog geen eigen racket; geen probleem, want rackets en shuttles zijn aanwezig.

Fast, Fit en Fun

“Badminton is niet alleen een leuke, gezonde en sociale sport, het is ook zeer toegankelijk. Iedereen kan het doen. Je kunt er voor kiezen om wedstrijden in competitieverband te spelen, maar je kunt ook recreatief met de sport bezig zijn. Het maakt eigenlijk niet uit. We hopen dat veel personen de uitdaging willen aangaan, om kennis te maken met deze sport. Maar ook dat zij zullen ontdekken dat er een behoorlijk aantal gezellige verenigingen zijn in de omgeving, die deze sport aanbieden. In Breda en omgeving zijn ca. 1100 badmintonners actief bij 16 RBB-verenigingen, maar in alle buitengebieden is wel een badmintonvereniging actief”, aldus Hans Emmerik, organisator namens de RBB. “Ik nodig iedereen graag uit kennis te maken met deze fantastische sport, die geen leeftijdsgrens kent, die je conditie verbetert, die je geest scherp houdt en waarmee je vrienden voor het leven maakt. Kortom een flitsende en stoere sport!”

Voor informatie of aanmelden voor de START-trainingen kan via de website: www.RBBbreda.nl (onder ‘START-training’) of neem contact op via e-mail: RBBbreda@RBBbreda.nl of bel met: 076-5872125. [l]