The Hugger Mugger JazzBand.
The Hugger Mugger JazzBand. Foto: Picasa

Kerst-Jazz in de Waalse Kerk

BREDA - Kerst-Jazz in de Waalse Kerk op zaterdag 22 december van 12:00 uur tot 17:00 uur.

Om pas goed in de kerstsfeer te komen wordt er dit jaar in de Waalse Kerk een kerst-jazz georganiseerd. The Hugger Mugger Jazz Band en Jazz Band Anvers brengen de bekende kerstmelodieën in een jazzy jasje. De hoogtepunten van het jaar gecombineerd.

The Hugger Mugger JazzBand is in 2010 opgericht en heeft zijn vaste bezetting gevonden in een 8-tal heren en 1 dame. We spelen de oude stijl muziek met ook uitstapjes naar andere gelieerde muziek stukken. Het plezier en vaardigheid van de muzikanten staat garant voor een lekkere sfeer tijdens onze optredens.

Jazz Band Anvers is een gelegenheidsband die elk jaar Kerstmuziek voor een publiek samenspeelt. Hun bezetting is jarenlang vast en alle leden zijn ervaren musici die ook spelen in verschillende Big Bands in Breda e.o. Hun repertoire bestaat uit traditionele, klassieke kerstliedjes afgewisseld met 'swing' arrangementen van kerstliedjes zoals "White Christmas"." Rudolph, The red nosed deer", enz. De naam 'Anvers' verwijst naar hun traditie om op minstens één dag voor de Kerst op straat in Antwerpen te spelen.

Daarnaast zal het voor de gelegenheid samengestelde koor Gwoon Gzellig de meezing kerstliedjes vertolken. Wat is er nu leuker dan zingen en muziek maken ?? Nou precies, iets leukers is er (bijna) niet ! Wij brengen deze middag sfeervolle kerstliedjes ten gehore. Verder zingen we na de kerst weer héél graag evergreens, "gouwe ouwe" en zo af en toe een heerlijke smartlap of een andere méézinger. Ons driekoppig combo houdt ons in bedwang met slagwerk, saz/klarinet en piano. Dat 't "Gwoon" een "Gzellige" middag wordt mag duidelijk zijn. [l]