Lopers in actie tijdens de TOF-Kerstcross die dit jaar voor de zestiende keer wordt gehouden.
Lopers in actie tijdens de TOF-Kerstcross die dit jaar voor de zestiende keer wordt gehouden. Frank Gort

TOF-Kerstcross gaat voor de zestiende keer van start

Loopvereniging TOF uit Breda zet een ijzersterke hardlooptraditie voort, de TOF- Kerstcross op tweede kerstdag. Dit jaar voor de zestiende keer. Naast de hardlopers voor 4 en 8 kilometer komen ook kinderen tot en met 12 jaar aan hun trekken tijdens de kidscross. Met elkaar vormen deze looponderdelen de TOF-Kerstcross. Start en finish vinden plaats in de manege van Hoeve Galderzicht aan de Rijsbergsebaan 9 in Breda, een prima locatie voor een sportief intermezzo tijdens de kerstdagen


Om 11.00 uur valt het startschot voor de 4 kilometer. Een uur later om 12.00 uur start de Kidscross. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar testen hun uithoudingsvermogen gedurende één, twee of drie ronden. Voor ieder van hen wacht na afloop een mooie medaille als herinnering aan hun sportprestatie. Om 12.30 uur is het de beurt aan de lopers van de 8 kilometer. De speaker is als vanouds Frans Jacobs.

Het parcours
Het parcours voert over onverharde paden, door bossen en weilanden, ten zuiden van de Galderse Meren. De start en finish zijn in de paardenbak van Hoeve Galderzicht, een geweldige locatie voor deze cross, waar gezelligheid en sportiviteit hand in hand gaan.
Meer informatie over de TOF-Kerstcross: www.tofbreda.nl

Inschrijvingen
Aanvang inschrijvingen voor alle afstanden vanaf 09.30 uur tot een kwartier voor iedere afzonderlijke afstand.[l]