Uitslagen Terda Korfbal

BREDA - Dit weekend een nipt verlies voor Terda 1 en Terda A junioren. Knappe winst was er voor de D1 en C1.

Het nieuwe D1 team van Terda trof zaterdag in Ridderkerk een gelijkwaardige tegenstander . Ook dat team was nog vrij recent gevormd. De wedstrijd ging dan ook gelijk op, maar na de 2-2 sloeg Terda een klein gaatje dat tot het slotsignaal in tact bleef. Met name Sander en Inge wisten de korf nu goed te vinden. Eindstand 8-11, de eerste punten zijn binnen.

De C1 van Terda nam het deze keer op tegen Keep Fit C2 uit Roosendaal. Terda ging goed van start. In korte tijd wist Anouk twee doorloopballen te scoren. Direct na de vakwissel kregen we helaas een strafworp tegen, die Keep Fit er netjes inlegde. Terda had deze wedstrijd ook de mogelijkheid om uit 2 strafworpen punten te pakken, maar deze werden helaas niet benut. Kevin, met een mooi schot, en Anouk met een perfecte vrije bal zorgden ervoor dat Terda met een krappe 3-4 de rust inging. Na rust werd het spel er niet mooier op. Er werd slecht geplaatst en te snel geschoten. Ook ontbrak de rebound. Gelukkig kon de verdediging verdere tegendoelpunten voorkomen en ging Terda uiteindelijk met de 2 winstpunten naar huis.

In een spannende, gelijkopgaande wedstrijd van Terda A tegen Tilburg A2 bleven de punten helaas bij de tegenstander. Na een goede eerste helft waarin Terda door goed spel 3-6 voorkwam, stond het in de rust toch nog 6-6 na een doelpunt in de laatste seconde. Ook na rust waren de teams aan elkaar gewaagd. Terda had wat pech dat een aantal goals werden afgekeurd, Tilburg had juist net dat beetje mazzel waardoor ze vooral in de laatste 10 minuten de winst binnen wisten te slepen: 15-12. Invallers Paul en Julian speelden eUiten prima wedstrijd en de vele supporters uit Breda hadden weer een hoop doelpunten gezien.

Terda 1 moest met een gehavend team naar het Rotterdamse Ommoord, waar Wion 5 op hen wachtte. De invallers deden goed hun best maar Wion trok op het einde toch de wedstrijd naar haar toe, eindstand 14-12.