Paus Franciscus live in de Sacramentskerk

BREDA - Kerst in de Sacramentskerk is nooit saai en altijd volop met sfeer omgeven. Niet in de laatste plaats door de zang van het traditionele jongens/mannenkoor, het Sacramentskoor Breda, dat daar al ruim 90 jaar garant voor staat. Ook dit jaar is er voor iedereen weer wat te beleven met kerst in de Sacramentskerk.

De start ligt al weer achter ons met een prachtige Lessons and Carols (zondag 16 december). De opmaat voor de driedaagse rond kerst.

Maandag 24 december is er allereerst voor de allerkleinsten en jeugd een Kinder Kerst Viering. Aanvang 17.00 uur en duurt ongeveer een half uur. Een korte dienst, geheel gericht op kinderen en jeugd, zodat ook zij worden meegenomen in het prachtige kerstverhaal. De vooropleiding van het Sacramentskoor luistert deze viering muzikaal op.

Diezelfde avond vangt het Sacramentskoor om 21.00 uur aan met het zingen van Christmas Carols waarna om 21.30 uur de dienst begint.

Op eerste Kerstdag, 25 december, wordt dit voortgezet met een dienst om 10.30 uur. Ook deze wordt muzikaal opgeluisterd door het Sacramentskoor.

Aansluitend om 12.00 uur kunt u de kerstgroet, -wens en –zegen “Urbi et Orbi”, uitgesproken door Paus Franciscus, live volgen in de Sacramentskerk. Het afgelopen jaar is de verlichting compleet vervangen en vernieuwd. Tevens zijn twee grote LED TV-schermen geplaatst (2 bij 3 meter). Alsof u zelf op het Sint Pietersplein staat. Niets mooier dan rechtstreeks verbonden te zijn vanuit de Sacramentskerk met Vaticaanstad!

Op tweede kerstdag sluiten we de kerstperiode af met het traditionele kerstconcert dat begint om 12.15 uur. Dit jaar onder andere met medewerking van het Trombonekwartet van de Nieuwe Veste.

De kerstperiode en het jaar 2018 sluiten we maandag 31 december sluiten af met een evensong om 16.00 uur. [l]