Chef Soldaat en zijn Leutige Leger zijn door de landkaart in een tempel gebracht.
Chef Soldaat en zijn Leutige Leger zijn door de landkaart in een tempel gebracht. Richard Rijsdijk

Chef Soldaat zet Peejenland op de kaart met nieuwe singel

HOEVEN - Op 29 december om 11.11 uur was de release van de nieuwe single van Chef Soldaat ‘van de Kaart’. De single gaat over een oude landkaart die Chef in de bunker heeft gevonden. De tekst luidt: ’Op de route is de bar te zien en dan in volle vaart: Van de kaart van de kaart, van de kaart!’. Op deze landkaart zelf staat Brabant afgebeeld. Opvallend groot staan een oude tempel en Peejenland (Hoeven) op de kaart.

In de videoclip van de single is te zien hoe het Leutige Leger (het leger van Chef) van een Bunkerbar in Peejenland naar een oude tempel marcheren. In een Indiana Jones-achtige sfeer maken de soldaten vervolgens de gekste dingen mee. De videoclip is op Youtube te bekijken.
‘Van de Kaart’ is de derde single die de Hoevense soldaat uitbrengt. Zijn debuut was in 2016 met ‘Feesten voor het Vaderland’, waarmee Chef niet onbekend bleef in Brabant. Vorig jaar liet hij iedereen kennismaken met zijn tank. Chef Soldaat: "Ik hoop dat ‘van de Kaart’ net zoveel gezelligheid met zich meebrengt als de andere twee carnavalskrakers".[l]