winnaars Grote Wagens 2017
winnaars Grote Wagens 2017 carnavalsstichting de Kleibatsers

Inschrijving Grote Optocht Fijnaart geopend

FIJNAART - Sinds vandaag is kunnen deelnemers zich inschrijven voor de Grote Optocht 2018 in het Kleigat (Fijnaart).

De Grote Optocht wordt zaterdagmiddag 10 februari verreden. De optocht start om elf over 1. Daaraan voorafgaand stellen de deelnemers zich op de Voorstraat op, komen veel toeschouwers naar de mooie wagens en groepen kijken en genieten van de leutige sfeer, is er een leuke ballonwedstrijd voor de kinderen, wordt Jan de Vlegel ceremonieel opgehangen en vindt uiteraard de plechtige sleuteloverdracht aan Prins Toon dun Eerste plaats.
Gedurende ruim twee vrolijke uren bewegen de grote en kleine wagens, grote en kleine groepen en de enkelingen zich voort over een gezellig parcours door Fijnaart, gadegeslagen door vele, vele toeschouwers. Om 5 uur is de drukbezochte Grote Prijsuitreiking in de Graanbeurs, daverend muzikaal omlijst door de Stadse Blaozers en feest-DJ’s.
De laatste jaren heeft deze gezellige optocht aantrekkingskracht op zowel deelnemers als toeschouwers van buiten het Kleigat. Uit diverse omliggende plaatsen tuigen deelnemers en toeschouwers naar de Fendert om leutig carnaval te beleven. Ook op dit gebied voorziet Fijnaart dus in een regionale functie. Carnaval is van iedereen, dus elke goedgemutste carnavalsvierder is welkom om mee te doen of te komen kijken in Fijnaart, en daarna nog gezellig na te genieten en na te praten in de Fendertse Hoeve, de Bereboot of de Graanbeurs.
Voor de deelnemers aan de leutstoet zijn er naast gezelligheid en bewondering van het massaal toegestroomde publiek ook mooie geldprijzen te verdienen. Zo is ontvangt de winnaar van de eerste prijs in de categorie Grote Wagens naast een fraaie beker ook een bedrag van € 440,- (2e plaats € 330,- en 3e plaats € 220,-). Winnaars in de categorie Kleine Wagens en de winnaars bij de Grote Groepen ontvangen naast de prachtige beker € 220,- aan prijzengeld. De publieksprijswinnaar krijgt behalve de eeuwige roem en een speciale herinnering tevens een bedrag van € 110,-. Elke deelnemer ontvangt een financiële bijdrage in de kosten.
Wil je meedoen of wil je meer informatie over de gezellige Grote Optocht in het Kleigat? Mail dan naar dekleibatsers@live.nl. [l]