Trio Martinu
Trio Martinu

Nieuwjaarsconcert

van Trio Martinu

OUDENBOSCH - Op vrijdag 19 januari om 20.15 uur luidt Cultuur Oudenbosch graag samen met u het nieuwe jaar in met een concert van het uit Tsjechië afkomstige Trio Martinu. Op het programma staan werken van Sjostakovitsj, Dvorak en natuurlijk Martinu. Na het concert ontmoet u de musici en brengen we in de refter van Bovendonk een toost uit op het nieuwe jaar.

Het Trio Martinu is in 1990 opgericht en speelt sinds 1993 in dezelfde samenstelling met de pianist Petr Jiríkovský, de violist Pavel Šafarík en de cellist Jaroslav Matejka. Dat is heel bijzonder. Alle drie zijn ze prominente namen in de Tsjechische muziek: Petr heeft samen met de pianist Daniel Wiesmer de eerste opname gemaakt van Bedrich Smetanas Má Vlast (Mijn Vaderland) voor quatre mains, Pavel is de assistent-leider van zowel het Prague Chamber Orchestra als Prague Symphony Orchestra, waar ook Jaroslav sinds 1994 een zelfde positie bekleedt. Als pianotrio spelen ze voornamelijk muziek uit hun geboorteland, maar ook vaak Schubert of Beethoven, zoals op hun meest recente cd-opname van Beethovens Tripelconcerto.
In Nederland zijn ze geen onbekenden: in 1995 wonnen ze het Charles Hennen Kamermuziekconcours in Heerlen. In 2016 vierde het trio zijn 25-jarig bestaan met optredens in het Rudolfinum in Praag en met tournees in het buitenland: o.a. het Visegrad Music Festival in Korea, het Leamington Spa Chamber Music Festival in Engeland en een recital in het Concertgebouw in Amsterdam.
Wilt u meer weten over dit concert kijk dan op www.cultuuroudenbosch.nl. U kunt uw kaarten online bestellen of aanschaffen bij de bekende verkooppunten 't Koepelke op de Markt 36, Villa Viva Sam Sam aan de Polderstraat 2a en Flesjewijnshop aan de Polderstraat 1 in Oudenbosch en bij de Bovendonk in Hoeven. [l]

Trio Martinu