De mobiliteitsconsulenten

HALDERBERGE - Mobiliteit, een erg belangrijk begrip in ons dagelijks leven. Het kunnen afleggen van een familiebezoek, winkelen in een andere stad of een afspraak in een andere gemeente. Als u geen eigen vervoersmogelijkheden, bent u wellicht aangewezen op het openbaar vervoer.

Ingewikkeld is het openbaar vervoer soms wel. Wanneer vertrekt de bus, hoe zit het met mijn aansluiting. Is het handiger om met de trein te gaan. En wat kost het eigenlijk? Lang niet alle inwoners van Halderberge weten hoe ze gebruik moeten maken van de bus of trein en of er nog meer faciliteiten zijn naast deze mogelijkheden. Omdat er behoorlijk wat onduidelijkheden zijn omtrent het openbaar vervoer en het gebruik hiervan, zijn er twee mobiliteitsconsulenten actief in Hoeven en Bosschenhoofd.
Een mobiliteitsconsulent is hét lokale aanspreekpunt voor iedereen die meer wil weten over het openbaar vervoer (ov) en andere lokale vervoersmogelijkheden.
Hij/zij is de vraagbaak voor de aanvraag en het gebruik van een ov-chipkaart en geeft onder andere informatie over de verschillende soorten vervoer. De Gemeente Halderberge en Surplus Welzijn ondersteunen deze dienst. Heeft u vragen over het openbaar vervoer, of wilt u meer weten over de mobiliteitsconsulenten? Neem contact op met Surplus: 0165-313100. [l]