Klokken H. Laurentiuskerk Oud Gastel.
Klokken H. Laurentiuskerk Oud Gastel. M. Sweere

Inluidmoment Actie Kerkbalans

HALDERBERGE - Inluid moment voor de Actie Kerkbalans vindt plaats op zaterdag 20 januari om 13.00 uur. Hiermee wordt landelijk het startsein gegeven voor de Actie Kerkbalans 2018.

Binnen de gemeente Halderberge worden in de plaatsen Bosschenhoofd, Hoeven, Oudenbosch en Oud Gastel door zowel de protestantse gemeenten als ook de katholieke kerken gezamenlijk om 13.00 uur de klokken geluid van de kerken om zo extra aandacht te vragen aan de Actie Kerkbalans. Zo luiden zij letterlijk de actie Kerkbalans in, een actie om binnen de kerk een financiële bijdrage op te halen. Dankzij Kerkbalans kunnen kerk­gemeen­schappen functioneren en hun maat­schappelijke functie blijven vervullen.

Waarom Kerkbalans
Voor iedereen heeft de kerk een eigen betekenis. Het is een plek om je geloof te vieren en te beleven en ook een plek waar mensen zorgen voor een ander. Zonder steun redden de kerken het niet. Met het luiden van de kerkklokken vragen we kerkleden dan ook: geef voor de kerk in uw omgeving!

Motto Actie Kerkbalans 2018
Voor de campagne van 2018 is het thema 'Geef voor je kerk'. Voor iedereen heeft de kerk een eigen betekenis. Voor de een is het dat markante gebouw in de stad, voor de ander een gemeenschap van gelovigen. Het is de plek waar u viert en rouwt, waar u rust zoekt of tot bezinning komt. Waar u geïnspireerd wordt om het goede te zoeken of om een kaarsje aan te steken als u daar behoefte aan heeft. De plek waar u kunt ontmoeten. We steunen elkaar op belangrijke momenten in ons leven, maar staan ook voor elkaar klaar op een doodgewone doordeweekse dag. Die momenten zijn niet in geld te vertalen. Maar dat centrale punt op belangrijke momenten moet wel onderhouden worden. Uw kerk kost geld. De erediensten, de vele activiteiten, de verwarming, de verlichting, personeelskosten, pastorale en diaconale projecten, het zijn kosten die gemaakt worden om de kerkdeuren open te houden, en u en vele anderen welkom te heten. Geef daarom voor uw kerk in de actie Kerkbalans.[l]

Klokken H. Laurentiuskerk Oud Gastel