Rocky klaar voor onderdelen
Rocky klaar voor onderdelen Foto: eigen

Herstelwerkzaamheden gericht op 'Rocky part 2'

HOEVEN - De teleurstelling vorige week zaterdagavond was groot, maar 'de show must go on'. Na het vertrek van enkele teamleden naar Nederland, is de reparatiesleutel opgepakt en is men begonnen zoveel mogelijk te repareren in Amerika wat mogelijk was.

Bij het ontmantelen van diverse onderdelen, om in het hart van Rocky en Extreme Temptation te komen, bleken beide dezelfde schade te hebben. Beide begonnen met een krukas tandwiel, een groot raadsel voor ons allen. Nadat beide cilinderkoppen waren gedemonteerd, bleken er ook wat kromme kleppen te zijn. Na het maken van een verlanglijstje, werd besloten om nog even wat schoonmaakwerkzaamheden te verrichten en op zoek te gaan naar de juiste onderdelen hier bij bedrijven en teams. Het eerste goede nieuws kwam snel, er werden distributiesets gevonden voor beide tractoren, enkel deze moeten nog wel passend gemaakt worden. Wat ons verbaasde, was dat de Nederlandse wedstrijden van ons hier in Amerika zo fanatiek gevolgd worden, overal waar we aanklopten voor hulp en onderdelen, had men het over ons en over de wedstrijden ook in Nederland en Europa. Heel veel onderdelen hadden we weer bijeen en de eerste onderdelen van de distributie konden gemonteerd worden. Dat het niet vanzelf gaat moge duidelijk zijn, immers zijn het niet onze eigen spullen. Ondertussen in Nederland werd er door de thuisgebleven teamleden ook al actie ondernomen. Halverwege afgelopen week vertrokken weer enkele teamleden en zo bleven Barend, William (de eigenaars van de beiden tractoren) en Willie achter om verder te gaan met reparatie en opbouw. Door de 3 musketiers zijn de tractors zover af, dat voor de reis van Louisville, alleen nog alles boven het onderblok gemonteerd hoeft te worden. Maar ook dat is nog best een aardige klus, want in Hoeven zal nog wat werk zijn aan nieuwbouw zoals cilinderkop, turbo, intercooler buizen, maar het lijkt goed te komen. Dus de week voor Louisville moeten we nog flink aan de bak in Amerika om alles echt voor elkaar te krijgen.

Afgelopen zaterdag zijn de laatste teamleden teruggekomen uit Amerika en kunnen we ons richten op de tweede wedstrijd in Amerika, want over 5 weken zijn we er weer. We gaan alles op alles zetten om William met Extreme Temptation op vrijdagavond en Barend met Rocky op zaterdagavond op de baan te krijgen. Want net als bij films, ook voor ons 'Rocky part 2'. [l]