Team 4 kampioen.
Team 4 kampioen. Leon Akkermans

BC Hoeven Team 1 en Team 4 kampioen

HOEVEN - Afgelopen zaterdag speelde BC Hoeven 1 een thuiswedstrijd tegen SCBC Reeshof 4.

Peter en Patrick wisten de herendubbel in twee sets te winnen. Maud en Nicole moesten nog even warm worden tijdens de damesdubbel. Zij verloren de eerste set, maar vervolgens wonnen zij de wedstrijd alsnog met uitstekend spel. Peter en Maud hadden beide hun enkels in twee sets gewonnen. Patrick had een driesetter nodig om zijn herenenkel te winnen. Nicole verloor als enige haar enkel helaas met goed spel. Peter en Nicole speelde een goede mix en wonnen deze dan ook. Patrick en Maud volgden dit voorbeeld goed op en sloegen hun tegenstanders ook van de baan. Einduitslag 7-1 winst voor BC Hoeven 1. BC Hoeven 1 zal zaterdag 27 januari om 9:00 uur hun laatste competitie wedstrijd spelen in de Parrestee waarna ook zij gehuldigd zullen worden vanwege het feit dat zij kampioen zijn in hun klasse. Je bent van harte welkom bij deze ochtend en wij stellen dat zeker op prijs.

Team 2
BC Hoeven 2 had afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen Groenster 1 uit Zevenbergen. De herendubbel van Dennis en Ad werd een echte triller maar werd helaas wederom in de verlenging van de derde set verloren. Damesdubbel van Astrid en Birgit ging de eerste set simpel de tweede set werd verloren dus er moest een derde set gespeeld worden in deze set zat Astrid niet goed in haar spel en werd er dan ook verloren. Ad had in zijn enkelpartij een goede eerste set verloor hem helaas wel nipt dus had gehoopt op een goede tweede set maar dit bleek zeker niet zo en verloor deze dan ook dik. Birgit moest tegen een oud clublid Yasmina, Birgit kon niet echt een vuist maken tegen Yasmina en verloor dan ook in twee sets. Jordy moest ook tegen een oud clublid Chris, in de eerste set kon Jordy goed bij blijven met erg agressief spel helaas werd er wel nipt verloren, in de tweede set maakt Jordy net wat te veel foutjes en ging de winst naar Chris. Voor Astrid was de tegenstandster wel een hele bekende ze komen elkaar ruim 10 jaar tegen tijdens de competitie, deze keer kon ze niet veel inbrengen en verloor dan ook dik. De mix van Astrid en Dennis was een mooi wedstrijd helaas werden er net te veel foutjes gemaakt en verloren dan ook in twee sets met 14-21 en 16-21. Mix van Birgit en Jordy werd de eerst set dik verloren maar de tweede set werd erg spannend en er moest dan ook een verlenging gespeeld worden helaas ging de winst naar de tegenstanders met 20-22. Zoals het al het hele seizoen gaat vallen alle drie setters de verkeerde kant op.

Team 3 ongeslagen in eigen huis

Na midweekse overwinningen op BBV 3 en SV Hirundo 1, nam BC Hoeven 3 het zaterdag in De Parrestee op tegen BV Groene Ster 3. Het verschil op de ranglijst bedroeg voor de wedstrijd één punt in het voordeel van de Zevenbergse formatie. Ook in de praktijk bleken de verschillen minimaal. Isa-Dora en Britt vlogen uit de startblokken en wonnen de damesdubbel overtuigend in twee sets. Helaas konden Daniël en Kevin het goede voorbeeld van hun teamgenoten geen succesvol vervolg geven. Esmée en Isa-Dora hadden hun handen vol in het enkelspel, maar wisten deze na spannende driesetters wel in hun voordeel te beslissen. Daniël kon het in zijn single helaas niet bolwerken, Kevin moest in zijn partij alles geven om het vierde Hoevense punt over de streep te trekken. Esmée en Daniël knokten in hun mix voor wat ze waard waren, maar moesten zich na 2 sets gewonnen geven. Britt en Kevin bezweken niet onder de druk en zorgden voor een zwaarbevochten 5-3-eindstand. Hiermee blijft BC Hoeven 3 ongeslagen in eigen huis. Zondag speelt het team tegen BV de Meppers 3.

Team 4
Afgelopen zaterdag speelde BC Hoeven 4 hun laatste thuiswedstrijd tegen Groene Ster uit Zevenbergen. Deze thuiswedstrijd bepaalde of het team kampioen kon worden of niet, dus gingen zij met lichte druk beginnen aan de wedstrijden. De herendubbel van Ruud en Raymond verliep wat stroef en zij kregen de wedstrijd niet naar hun hand gezet. Ondanks dat er een 3e set gespeeld moest worden lukte het Hoeven niet om de dubbelpartij te winnen. Jessica en Melissa hadden zichtbaar minder moeite met hun tegenstandsters in hun dubbelspel en wonnen gemakkelijk in 2 sets. Raymond kreeg geen grip op zijn enkelpartij en verloor in 2 sets. Ruud daarentegen speelde een spannende 3 setter in zijn enkelpartij waarbij het punt voor Hoeven bijgeschreven kon worden. De enkelpartij van Melissa verliep vrij eenvoudig, zij won dan ook in 2 sets. In het enkelspel van Jessica moest er een 3 setter gespeeld worden om te zien wie de sterkste was. Gelukkig was het Jessica die een goede 3e set speelde en won. De mixpartij van Melissa en Raymond verliep moeizaam, wel wonnen zij in 2 spannende sets met 22-20, ondanks dat Jessica en Ruud hun mixpartij nog moest spelen was het kampioenschap al een feit geworden! Ruud en Jessica speelde een gelijkwaardige mixpartij waarbij de punten gelijk op gingen, maar wonnen gelukkig de 1e set. In de 2e set kwamen de tegenstanders goed terug en wonnen deze set. In een superspannende 3e set was het Hoeven helaas niet gegund om nog een extra puntje binnen te slepen. Einduitslag 5-3 voor Hoeven, waarbij het team kampioen werd. Het team werd getrakteerd op champagne en confetti, wat verzorgd was door hun trainer en het bestuur. Op 7 en 8 april zijn de Brabantse kampioenschappen waar het team zich opnieuw moeten gaan bewijzen.

Team 5
BC Hoeven 5 speelde zaterdag tegen BC de Zwaluwen 6 de nummer 1 in de rangschikking. Letty en Willy verloren hun dubbel in 2 sets, terwijl Marty en Leon verloren in een spannende 3 setter. Bij de enkel partijen verloor Letty helaas in 3 sets en ook de partijen van Willy,Marty en Andre werden verloren. Andre en Letty verloren de mix na een spannende 2 setter en ook Willy en Leon verloren in 2 sets. Einduitslag 8-0.[l]