Korte berichten

BOSSCHENHOOFD
Jack Bakkers is terug:
Het is alweer jaren geleden dat Jack Bakkers en de Grensgevallen optraden, maar eindelijk is het weer zo ver! Liefhebbers van een fikse portie onversneden blues, country, levenslied en een snufje kleinkunst zijn op zaterdag 3 februari van harte welkom in Café Stroop in Bosschenhoofd.
Voorlichting VVN: Op dinsdagmiddag 6 februari organiseren Zorgeloos leven en Veilig Verkeer Nederland een voorlichtingsmiddag, voor alle bewoners van Bosschenhoofd en omstreken. Tijdens deze middag zullen we ingaan op deelname aan het verkeer. Deelname te voet, per (elektrische) fiets, per scootmobiel of met de auto. Om een beeld te hebben van het aantal deelnemers en wat voor vragen er bij jullie leven, is het fijn als jullie deze vragen bij ons inleveren. Telefonisch aanmelden kan, u kunt dan bellen met Greet de Rooij: 06-22950013. Of mailen naar gdrooij@groenhuysen.nl Er zijn geen kosten aan verbonden, iedereen is vanaf 13.30 uur van harte welkom in steunpunt het Bosschehuys in Bosschenhoofd.
Bosschenhoofdse Vrouwen Vereniging: Jaarlijkse Ledenvergadering op maandag 19 februari, aanvang 19.30 uur, café Concordia. Op deze avond is er een terugblik op het afgelopen jaar 2017, men kan het financieel verslag inzien en wordt het nieuwe programma van ons 60 jarig jubileum jaar 2018 gepresenteerd. Aftredende bestuursleden: Connie Antes en Toos van Dongen en zij zijn herkiesbaar. Leden van de Bosschenhoofdse Vrouwen Vereniging die zich beschikbaar willen stellen als lid voor in het bestuur kunnen zich aanmelden tot een week voor aanvang van de Algemene Ledenvergadering BVV, bij de voorzitster, Truus Koevoets, tel.: 0165-321718. Na afloop van de vergadering is er een kleine Bingo met kans op leuke prijsjes. Opgeven voor het bijwonen van de jaarvergadering kan bij uw wijkleidster.
Sc de Smoorfrêters: Zaterdag 27 januari organiseert Sc de Smoorfrêters in samenwerking met café Stroop een thema avond "The golden fifty's". Dit is in teken van het 50-jarig bestaan van de carnaval. Aanvang 21.00 uur met muziek van de band The Hot Dogs.Dresscode: Gold. Iedereen is van harte welkom om naar deze gezellige avond te komen.
Smoorfrêterkesbal: Voor de kinderen van Smoorfrêterslaand word iets georganiseerd ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan. Op maandag 12 februari tijdens het Smoorfrêterkesbal zal Clown Onkie komen optreden in café Stroop vanaf 14.00 uur.

OUD GASTEL
Nieuwjaarsbijeenkomst:
Velt West Brabant Afdeling West Brabant van Velt (Vereniging Ecologisch Leven en Tuinieren) houdt zondag 29 januari een nieuwjaarsbijeenkomst voor iedereen die informatie wil ontvangen over ecologisch (moes-)tuinieren. Plaats van handeling: Hoeve De Luijenbergh, Langenbergsestraat 17 te Oud Gastel. Tijd 14.00-16.00 uur.
Voorverkoop tonpraotavond: Zaterdag 3 februari vermaken wederom een aantal tonpraoters het publiek in het Veerhuis met hun grappen en grollen. De organisatie is als vanouds in handen van Blaaskapel de Vogelmuzikanten. Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.00 uur in het Veerhuis, Veerkensweg 22, Oud Gastel. Voorverkoop zaterdag 27 januari vanaf 10.00 uur; 't Veerhuis is open vanaf 8.00 uur.

OUDENBOSCH
Laatste weekend Pop up Galerie:
Voor wie nog niet is gaan kijken is het komend weekend de laatste kans. In het voormalig gebouw van Bernardus Wonen, Bosschendijk 219 in Oudenbosch, is een Pop up Galerie geopend! Op initiatief van Inge van Rijsbergen-Brekelmans exposeren 16 kunstenaars uit Halderberge en omgeving. Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag steeds van 13.00 tot 17.00 uur. We zien u graag! Toegang gratis. Meer info: www.facebook.com/popupgaleriebosschendijk219
Vrouwen van Nu: Woensdag 7 februari lezing 'Charme van het ouder worden' in Hotel de Kroon, aanvang 20.00 uur. De volgende onderwerpen komen aan de orde: de charme van het ouder worden in het algemeen. Het belang van eigen regie over ons leven. De mogelijkheden van de techniek om tot op hoge leeftijd comfortabel zelfstandig te blijven wonen. De rol van de techniek en hulpmiddelen bij het uitstellen van (thuis)zorg. Het belang van een tijdige aanpassing van de woning van ouderen. U kunt zich opgeven bij Mevr. Cor van Gastel, tel. 0165-314794 voor 3 februari.
Voorlichting diëtiste: Op vrijdag 26 januari is diëtiste Svetlana van der Bom uitgenodigd op het steunpunt Saint Louis om op een leuke, interactieve manier iets te vertellen over gezonde, lekkere voeding. Deze ochtend zal zij vanaf 10.30 uur, eventuele vragen van u beantwoorden, heeft ze leuke, eenvoudige, gezonde recepten bij en praat ze ons bij over de laatste nieuwtjes rondom voeding. 's Middags kunt u bij ons mee eten. Aansluitend is er om 14.00 uur bingo.
Concert Rogier de Pijper: Kun je op de dwarsfluit twee tonen tegelijk spelen of zingen en spelen tegelijkertijd? Ja! Dat kan. Rogier de Pijper laat alle facetten van de dwarsfluit voorbij komen tijdens een concert zondag 28 januari in de Protestantse kerk van Oudenbosch (Fenkelstraat 24). Samen met pianiste Liesbeth van Veldhoven speelt hij werken van bekende componisten als Bach, Mozart en Bizet, maar ook werken van minder bekende componisten als Tilmann Dehnhard, Ian Clarke en Edward German. Aanvang 15.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via tickets.rogierdepijper.nl
KBO Oudenbosch: Binnenkort start weer een cursus IPad voor beginners, verzorgd door KBO Oudenbosch. Er is uiteraard veel ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding. Deze cursus vindt plaats in de Vossenberg. De cursusdata zijn 20 februari, 27 februari en 6 maart, telkens op (dinsdag)middag van 13.30 - 15.30 uur. Ook niet-leden zijn overigens welkom. Voor meer informatie kunt u terecht bij Elly Jansen (0165-320222), of via mail met elly24ster@gmail.com. Daar kunt u zich ook opgeven als deelnemer.
Vaders voor Lezen voorleesochtend: In verband met de Nationale Voorleesdagen zijn op zaterdag 27 januari van 11.00 tot 12.00 uur vaders en kinderen welkom op de voorleesochtend in de Bibliotheek in Oudenbosch (Sint Annaplein 3). Er komt deze dag een speciale gast naar de bibliotheek. Het is een mystery guest maar het is een must voor alle kinderen die van feesten houden. De mystery guest zal een feestelijk prentenboek voorlezen en er is een versnapering en een glaasje ranja om het feest compleet te maken. [l]