Oud-voorzitter André de Boeck (links) en Nieuwe Voorzitter Herman Weggen (rechts)
Oud-voorzitter André de Boeck (links) en Nieuwe Voorzitter Herman Weggen (rechts)

Voorzittershamer Muzikaèl overgedragen

HOEVEN - Tijdens de algemene ledenvergadering van Muzikaèl op vrijdagavond 19 januari in dorpshuis "het Kompas" in Hoeven heeft André de Boeck de voorzittershamer neergelegd voor zijn opvolger.

André is de afgelopen 10 jaar voorzitter geweest van hét West Brabantse popkoor "Muzikaèl". In deze periode heeft André ontzettend veel betekend voor het koor. Zo bracht André een aantal erg gewaardeerde sponsoren aan waar een koor met deze omvang en ambities niet zonder kan. Ook zorgde hij ervoor een steunpilaar te zijn voor, zoals hij zelf altijd zei, "zijn vereniging". Als voorzitter nam hij tijdens optredens en de jaarlijkse grote shows zelf de rol aan van toneelcrew. Tijdens bestuursvergaderingen was André de stabiele factor, die zorgde dat alle neuzen altijd weer dezelfde kant op stonden. Na de laatste speech die André gaf afgelopen vrijdag werd hij toegezongen door de aanwezige koor- en bandleden in een lied waarin hij werd bedankt voor alle gedane zaken de afgelopen tien jaar. Daarnaast kreeg hij een glazen trofee uitgereikt. Ook Francien, de vrouw van André, werd niet vergeten. Zij heeft tijdens de voorzittersperiode van André ook de nodige zaken op zich genomen. Aan catering ontbrak het Muzikaèl niets tijdens de generale repetities, feestjes en diverse optredens. Francien verzorgde met veel overgave en plezier de inwendige mens. Ook zij werd hiervoor en voor de steun die zij André heeft gegeven met een mooie bos bloemen bedankt.

Tijdens de vergadering is Herman Weggen door de leden gekozen als nieuwe voorzitter. Als rode draad door zijn gehele leven zijn twee hele belangrijke dingen naar voren gekomen die een voorzitter van een koor moet bezitten, namelijk muziek maken en organiseren. Herman (geboren Twentenaar) heeft vanaf zijn vroege jeugd in koren gezongen. Op zijn 19e is Herman daarnaast begonnen met piano spelen en hij heeft les gehad tot hij 35 was. Daarna is Herman (samen met zijn dochter) viool gaan spelen en heeft hij, totdat hij in 1996 naar Hoeven kwam, altviool gespeeld. Herman zingt momenteel als bariton bij het kwartet Chestnut. Wat betreft het besturen heeft Herman vanuit zijn werk veel ervaring opgedaan door managements- en bestuursfuncties in de zorg te bekleden. Herman vindt het van belang om de dingen die je doet met plezier te doen, maar ook de ambitie te hebben om het goed te doen. Herman heeft Muzikaèl gehoord en gezien en is onder de indruk van de prestaties en het enthousiasme van het koor. Daarom wil Herman graag zijn bijdrage leveren aan het koor door de functie van voorzitter op zich te nemen.

Naast de wissel van voorzitter zijn er in het bestuur nog andere wijzigingen doorgevoerd tijdens de algemene ledenvergadering. Marij Bakkers en Mark van Son namen afscheid als bestuurslid. Ook Silvia Wijnen legde tijdens deze vergadering haar functie als secretaresse neer. Alle drie deze aftredende bestuursleden werden bedankt met een bloemetje en een presentje. Ingrid van Nuenen werd aangesteld als nieuw bestuurslid en gaat de rol van secretaresse invullen. De overige twee functies van bestuurslid worden ingevuld door Marco Bakkers en Susan Buckens.

Wie de Jubileumshow ‘Zilver’ van Muzikaèl nog niet heeft gezien of graag nog een keer wil bijwonen is van harte welkom op 7 april in Fidei et Arti in Oudenbosch. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.fideietarti.nl. [l]

Oud-voorzitter André de Boeck (links) en Nieuwe Voorzitter Herman Weggen (rechts)