Verbroederingsbal 2018.
Verbroederingsbal 2018. Michaël Koevoets

Gezellige Verbroederinsgbal en receptie in Smoorfrêterslaand

BOSSCHENHOOFD - Zelfs burgemeester Jobke Vonk is naar zaal De Voltreffer gekomen. En prins Ruben (Boenders) krijgt er veel lovende woorden te horen. "Ze bedankt ons ontzettend voor hetgeen we in ons dorp de afgelopen vijftig jaar hebben betekend. Ze feliciteerde ons en hoopte dat we nog lang op deze weg mogen doorgaan. De envelop met inhoud zullen we zeker goed besteden," aldus prins Ruben. Volgens hem staat het leutfeest in eigen dorp er goed voor.

Uiteraard nog wel graag wat meer raadsleden erbij dat zou mooi zijn. Maar het inwoneraantal van het dorp stijgt. Er komen meer kinderen. En dat is te merken aan de belangstelling. 'Onze kinderbals zijn in opmars. Steeds meer ouders komen met hun kinderen. En natuurlijk is dat ook voor een deel te wijten aan die prima nar Michaël Koevoets. Hij kan het prima vinden met de jeugd."
Michaël beter bekend als nar Kluit gaat er na vijftien jaar mee stoppen. Hij was pas 17 jaar toen hij op 11-11 werd geïnstalleerd. "Ik ga het wel missen natuurlijk. Maar ik ben nu bezig als secretaris. En dan blijf je het van dichtbij volgen. Op een gegeven moment moet je de narrenkap overdragen. Tijd voor nieuwe en frisse ideeën. "Hij is ook de persoon die in een goede samenwerking met basisschool 't Bossche Hart de kinderoptocht heeft opgestart. "Die samenwerking is prima. Zo gaan wij op 1 februari op school helpen bij een knutselmiddag."
Een opvolger is nog niet gevonden. Kluit heeft er wel een idee over. "Er is nu concreet nog niemand gevonden. Maar ik heb daar wel een idee over. Het zou mooi zijn als wij eens een vrouw als nar zouden krijgen. Die is er binnen het Halderbergs carnaval nog niet. Dat wordt best wel eens tijd. Wie weet hier bij ons in Bosschenhoofd."
Op zondag 21 januari werd er eerste een recpetie gehouden wegens het 50 jarig bestaan van Smoorfrêterslaand. Hier kwamen veel mensen naar toe zoals uit polities, oud raadsleden, Prinsen en Narren maar ook veel mensen van verenigingen.
Om 14.00 uur was het tijd voor het kaarlijkse verbroederingsbal tussen alle kernen van Halderberge.
Iedere hofkapel kreeg 11 minuten de tijd om een vrolijk muziekje te blazen.
Tussen door was er nog tijd voor een spel tussen de 5 kernen.
Peejenlaand was uit eindelijk de grote winnaar van het spel al moest het even wachten op de wisselbeker want Nar Kluit had deze beker natuurlijk weer verstopt.
Kluit nam de microfoon over van Prins Ruben d'n 1e en vertelde uit eindelijk waar de wisselbeker stond. Kluit zei tegen Prins Baarug jullie zingen altijd Doeve aan de top en de wisselbeker staat momenteel ook boven aan de top.
Nar Weske van Peejenlaand ging uit eindelijk met Nar Kluit en Prins Baarug naar buiten want daar stond de beker op het dak van de Voltreffer.
Om 17.30 uur werd het verbroederingsfeest beëindigd. [l]

Verbroederingsbal 2018