Oudenbosche Handboog-Jeugd presteert in Ulvenhout

OUDENBOSCH - Zeven jeugdleden van Handboogvereniging Concordia Florebith deden mee aan de eerste wedstrijd van de 4 jeugdwedstrijden in Ulvenhout. Deze winterwedstrijd was de eerste en in elk jaargetij zal er een volgende plaatsvinden.

In de categorie Recurve Aspiranten tot 10 jaar behaalde Arlon Staffeleu een zilveren medaille met 165 punten en Jason Stam de Bronzen medaille met 108 punten.
In de categorie Aspiranten Bare-Bow > 10 jaar schoot Kim Lazaroms in de voorronde 120 punten en werd daarmee 1e. Joey Brands was 2e met maar 3 puntjes minder 117 punten. In de finale troffen ze elkaar weer waar Joey na de eerste ronde een 2-0 voorsprong nam. Maar Kim kwam gedecideerd terug en won telkens de volgende ronden met een paar puntjes. Uiteindelijk ging de winst naar Kim met 6-2.
In de klasse Cadetten Hout / Bare Bow 13 t/m 16 jaar stond Thijs Bezemer 2e na de voorronde. Dit met 194 punten. In de finale moest hij tegen de nummer 1 die in de voorronde 25 punten meer geschoten had. In de finale kwam hij 4-0 voor, maar zijn tegenstander kwam sterk terug naar 4-4. De volgende ronde van 3 schoten was het gelijk, dus 5-5. In de shoot-off, 1 pijl close to center, won Thijs met 1 cm. Een eerste plaats voor hem.
In de Klasse recurve Cadetten 15/16 jaar kwam Robert met de score van 229 tot een 7e plaats. Dat betekend in de kwartfinale tegen de nummer 2. Robert schoot goed, maar kwam telkens 1 of 2 puntjes tekort, maar hij won ook nog een ronde. Met 2-6 moest hij het afleggen tegen de latere winnaar in deze klasse.
In de klasse recurve Cadetten 113/14 jaar begon Niels Elst niet best. Met een voorronde van 207 punten, ver onder het gemiddelde wat hij de laatste tijd laat zien, behaalde hij toch een 3e plaats, dus ook de kwartfinale. Deze werd geschoten tegen de nummer 6 van de voorronde. Gelijk had Niels zijn vorm van de laatste tijd terug en zijn tegenstander had dan ook geen schijn van kans. Met duidelijke cijfers werd het al snel 6-0. De halve finale ging een stuk moeilijker, het ging gelijk op tot 4-4. De laatste serie moest het gebeuren en Niels deed het: 29 punten. Zijn tegenstander had hier geen antwoord op. Niels naar de finale, maar door een langere wachttijd, tussendoor werden de finales van hout en bare Bow geschoten, was hij wat uit zijn ritme. Telkens kwam hij op achterstand, maar ook wist hij zich elke keer weer terug te vechten tot 4-4. En weer schoot hij 3 schot in het midden. Zijn tegenstander werd de druk te hoog en schoot er een 4 bij. Goud voor Niels Elst.
De 7 jeugdleden behaalden 6 medailles, Alleen Robert moest het deze keer zonder doen, maar hij was wel de schutter met de hoogste score in de voorronde. Een hele succesvolle dag voor Handboogvereniging Concordia Florebith. [l]