Jack Bakkers en de Grensgevallen
Jack Bakkers en de Grensgevallen Anja Maas

Jack Bakkers is helemaal terug

BOSSCHENHOOFD - Het is alweer jaren geleden dat Jack Bakkers en de Grensgevallen optraden, maar eindelijk is het weer zo ver!

De godverdegodfather van de West-Brabantse rock-‘n-roll is terug op het podium, met een spiksplinternieuwe cd en een gloednieuwe begeleidingsband. Liefhebbers van een fikse portie onversneden blues, country, levenslied en een snufje kleinkunst zijn op zaterdag 3 februari van harte welkom in Café Stroop in Bosschenhoofd.

De liedjes van Jack Bakkers zijn uit het leven gegrepen, gaan over klein huislijk leed en grote maatschappelijke onderwerpen. “Pa ging er vandoor” gaat over overspel, “Eigen schuld” over Rutte 3 en “Beneden de Moerdijk” behandelt koffietafels en achterbaks gezeik. Geen onderwerp blijft onbesproken, in uw moerstaal, wat wilt u nog meer? Nou, euh, country bijvoorbeeld… o ja, daar besteden we pakweg vijf liedjes aan. De blues, een stuk of acht… kleinkunst en smartlap… twee stuks per set. Onze Lieve Heer en een potje wielrennen mogen immers niet achterblijven.

Wederom heeft Jack Bakkers zich omringd met een puik setje Grensgevallen: drummer Corné Dekkers geselt de vellen, bassist Michel van der Westen zingt een potje mee, gitarist Dick Peters vult alle mogelijke gaatjes op en Jack zelf zuigt aan z’n mondharmonica en blaast op z’n kazoo. Het neo-liberalisme krijgt flink op z’n donder, maar dan muzikaal. Jack Bakkers is helemaal terug! [l]

Jack Bakkers en de Grensgevallen