Dementie en medicijngebruik

OUDENBOSCH - Het Alzheimer Café Halderberge vindt plaats op maandag 5 februari. Apotheker Jacco Pesser zal ingaan op het onderwerp “Dementie en medicijngebruik”. Ook wordt tijdens deze avond uitleg gegeven over “Dementie en rijbewijs”.

Dementie is helaas nog niet te genezen. De eerste verschijnselen van dementie zijn meestal subtiele gedragsveranderingen. Alles waar iemand het hoofd bij moet houden, kost een persoon met dementie extra inspanning: zoals bijvoorbeeld een gesprek in de apotheek voeren, problemen oplossen en beslissingen nemen zoals “kan ik nog wel auto rijden?” Bij sommige vormen van dementie hebben medicijnen een goede invloed. Het effect ervan wisselt echter per persoon en per ziektebeeld. Wat zijn de gangbare medicamenten die bij dementie worden voorgeschreven en zijn er hulpmiddelen om bv medicijninname niet te vergeten? En mag je bijvoorbeeld nog wel auto rijden bij medicijngebruik? Gastspreker Jacco Pesser geeft uitleg over medicijnen in de breedste zin. Ook wordt ingegaan op het onderwerp “Dementie en rijbewijs”.

Het Alzheimer Café Halderberge is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom. Programma van 19.30-21.30 uur. Locatie: Steunpunt voor Ouderen “Saint Louis”, Aloysiushof 70, 4731 PL Oudenbosch. De toegang is gratis. [l]