Kinderopvang Bosschenhoofd mag niet in Spar-gebouw

BOSSCHENHOOFD - 't Toverbosch mag niet verhuizen naar het Spar-pand. De kinderopvanglocatie is uit haar jasje gegroeid en zoekt een oplossing. Dit pand ligt met het oog op de kwetsbare doelgroep echter te dicht bij het spoor.

DOOR VERA DE GEUS

Kinderopvang 't Toverbosch in Bosschenhoofd is nog niet zo lang gevestigd op de locatie bij de brede school. "Toch zijn ze nu eigenlijk al uit hun jasje gegroeid. Er is qua opvang voor kinderen meer vraag dan dat er aanbod is. Om die reden wil de eigenaresse van de kinderopvanglocatie graag uitbreiden. Dat kan echter niet op die plek en dus heeft zij het verzoek bij de gemeente gedaan om te mogen verhuizen naar het pand waar voorheen de Spar zat", zo weet wethouder Hans Wierikx.

Spoor

Wierikx had naar eigen zeggen graag een invulling gehad voor het gebouw aan de Pastoor van Breugelstraat dat al sinds 2009, toen Jongeneelen stopte met de Spar, leeg staat. Toch moet het college 'nee' verkopen aan 'Toverbosch waar het de verhuizing naar het Spar-pand betreft. "Het ligt simpelweg te dicht bij het spoor. Het gaat om kleine kinderen, dat is een kwetsbare doelgroep, die mogen volgens de Beleidsvisie Externe Veiligheid niet zo dicht bij het spoor verblijven. De Spar ligt binnen 200 meter van het spoor en daarom kunnen we hier niet mee akkoord gaan. Wel denken we graag mee over een andere oplossing", zo besluit hij. [l]