Super Tuesday is één van de evenementen die 1000 euro krijgt. ARCHIEFFOTO
Super Tuesday is één van de evenementen die 1000 euro krijgt. ARCHIEFFOTO Foto: Vera de Geus

Zes Halderbergse toppers krijgen zakgeld

HALDERBERGE - De Fietsvierdaagse, Super Tuesday, Brabantse Ruiterdagen, Triathlon Oud Gastel, de Matthäus Passion en de Kapelconcerten in St. Louis krijgen wederom duizend euro van de gemeente. Het gaat volgens wethouder Jan Paantjens om evenementen die de gemeente overstijgen en zo Halderberge promoten.

DOOR VERA DE GEUS

Evenementen die de gemeente overstijgen, kregen vorig jaar voor de eerste keer van de gemeente duizend euro in ruil voor het promoten van Halderberge bij potentiële toeristen. Zo werden de Hoevense Fietsvierdaagse, Super Tuesday (de Hoevense carnavalsoptocht), De Brabantse Ruiterdagen, Triathlon Oud Gastel en de Matthäus Passion in Oudenbosch extra in het zonnetje gezet.

Opstartende fase

De Kapelconcerten in St. Louis kregen vorig vijfhonderd euro, omdat zij nog in de opstartende fase qua bereik zaten. Wethouder Jan Paantjens vindt het echter meer dan op zijn plaats om de populaire concerten nu hetzelfde bedrag te geven als de andere evenementen.

'Deze evenementen
hebben een enorm bereik'

Wethouder Jan Paantjens zei eerder over de financiële bijdrage: "Deze evenementen bereiken enorm veel mensen. Als zij, bijvoorbeeld op hun website, extra aandacht geven aan alles wat Halderberge als recreatiegemeente te bieden heeft, kunnen we heel veel toeristen binnen halen."

Trekpleister

De gemeente Halderberge heeft budget begroot om Halderberge als toeristische trekpleister te promoten. Een deel van dat geld, zes duizend euro, wordt sinds 2017 ingezet voor het sponsoren van populaire evenementen. "We willen de naamsbekendheid van Halderberge vergroten. We hebben natuurlijk heel veel te bieden aan bezoekers en toeristen, maar de naam Halderberge doet niet direct denken aan de vijf kernen. Daarom willen we evenementen met landelijke aandacht inzetten om daar verandering in te brengen", aldus wethouder Jan Paantjens.

Logo

De organisaties van de Brabantse Ruiterdagen, de Hoevense Fietsvierdaagse, Triathlon Oud Gastel, de Kapelconcerten en de Matthäus Passion krijgen duizend euro per jaar en moeten dan zorgen dat zij Halderberge promoten. "Bijvoorbeeld een informatieve pagina op de website van de Hoevense Fietsvierdaagse over wat er allemaal nog meer in Halderberge te doen en te bezichtigen is. De naam en het logo van de gemeente komt daar natuurlijk bij te staan en zo kan ieder evenement de naamsbekendheid op haar eigen manier vergroten", zei Paantjens voor aanvang van de regeling. Hij is blij dat de regeling voortgezet kan worden. "We willen deze Halderbergse toppers graag blijven ondersteunen." [l]