Zicht op de Grote Cour circa 1935
Zicht op de Grote Cour circa 1935 archief Broeders van Saint Louis

Gidsen van Saint Louis presenteren nieuwe folder

OUDENBOSCH - De Gidsen van Saint Louis beschikken sinds dit jaar over een nieuwe folder. Op de voorzijde van de folder staat een fraaie zwart /wit foto van de Kapel met de Grote Cour vol met spelende jongens. De eenvoudige folder bevat een kort geschiedenis van Saint Louis, informatie over de openstelling van de Kapel en de rondleidingen.

Toen de Gidsen van Saint Louis in 2013 begonnen met het openstellen van de Kapel en het geven van rondleidingen hadden ze behoefte aan folder. Zij ervaarden namelijk dat bezoekers van de Kapel het verhaal graag nog eens terug wilde lezen. Bovendien hadden ze dan meteen de openingstijden en de naam van de website bij de hand. Tot hun geluk ontdekten de Gidsen toen ergens in een kast maar liefst 10.000 folders die vroeger werden gebruikt in de Kapel. Met een eenvoudig inlegvel werden deze folders geactualiseerd. Inmiddels zijn de oude folders op. Provincie en gemeente zijn in overleg met de eigenaren van de Kapel en naast gelegen Mariabouw in overleg over de vorming van een nieuw cultuurcentrum in het voormalige internaatscomplex. In afwachting van die plannen kiezen de Gidsen voorlopig voor een eenvoudige zwart / wit folder. Deze is gemaakt in een relatief kleine oplage. Als dat nodig is kan de folder straks vrij eenvoudig worden aangepast. Vanwege de eenvoudige uitvoering is ook gekozen voor een zwart / wit foto uit het archief van de Broeders van Saint Louis. Deze fraaie foto toont de Kapel met de Grote Cour vol met leerlingen van het internaat. Kennelijk waren die jongens er van op de hoogte dat de foto werd gemaakt. Veel kijken naar boven; enkelen zwaaien zelfs naar de fotograaf. Aan het camerastandpunt is te zien dat de foto is gemaakt vanuit een raam op een van de verdiepingen van de voorbouw.

Wilt u ook een folder met deze fraaie foto? Deze kunt u gratis afhalen in de Kapel van Saint Louis. De Gidsen van Saint Louis stellen deze Kapel elke woensdagmiddag en zondagmiddag tussen 13.30 en 16.30 open voor publiek. Wilt u meer weten over de Gidsen? Kijk dan op www.gidsenvansaintlouis.nl. Daar kunt u ook lezen hoe u een rondleiding kunt boeken. [l]

Zicht op de Grote Cour circa 1935 Foto: archief Broeders van Saint Louis
Zicht op de Grote Cour circa 1935