Loïs op het hoogste schavot
Loïs op het hoogste schavot Foto: Peter Haast

Loïs Schoonen Regiokampioen

OUDENBOSCH - Op zaterdag 27 januari vond bij Dynamo Roosendaal het Regiokampioenschap 1e divisie en categorie N1 en de toestelfinales 2e divisie en categorie N2 plaats.

Hier kwam heel wat voorbereidend werk aan te pas, want de trainingshal moest daar aardig voor omgebouwd worden om er een echte 'wedstrijdhal' van te kunnen maken. Met plaats voor tribunes, jurytafels, koffiehoek, EHBO-post en infostand.

Thuiswedstrijd

Uit de gemeente Halderberge turnen Bente van der Slik (pupil I N2), Bridget van den Broek (Instap N1) en Loïs Schoonen (Pupil 2 N1) bij de A-selectie van Dynamo Roosendaal. Deze dames hadden vandaag dus een thuiswedstrijd in hun eigen vertrouwde turnhal. De dag begon met de toestelfinales 2e divisie en N2. Voor deze toestelfinales hadden de turnsters zich bij een eerdere wedstrijd kunnen kwalificeren. Bente had een toestelfinale brug en mocht in de eerste wedstrijd starten. Zij liet een mooie brugoefening zien, maar met een 0,5 verschil helaas net geen medaille voor haar.

1e divisie en N1

In de namiddag en avond vonden de Regiokampioenschappen 1e divisie en N1 plaats, en in deze wedstrijd mochten Bridget en Loïs aan de bak. In plaats van dat je ‘s ochtends op elk toestel dat je mocht turnen een medaille binnen kon halen, ging het nu om het totaal van alle 4 de toestellen, een meerkamp dus. Bridget, die in de jongste categorie uitkomt ,had een goede vloeroefening en een mooie sprong waarvan ze bij haar 2e sprong zelfs de hoogste score van haar categorie had. Helaas ging de brug niet zo goed en moest ze op balk een paar vallen incasseren waardoor ze uiteindelijk als 7de eindigde. Voor Loïs was het turnen tegen haar trainingsmaatje om wie er dit jaar Regiokampioene zou worden. Op dit hoogste niveau zijn Loïs en Joany de enige 2 turnsters in deze regio. Met een stabiele vloeroefening, een goede sprong, een zeer mooie brugoefening en een spannende balkoefening met hier en daar wat wiebeltjes, mag zij zich Regiokampioene Pupil 2 N1 van 2018 noemen. Het was een zeer geslaagde, goed georganiseerde wedstrijddag. Bedankt aan iedereen die geholpen heeft om deze dag zo succesvol, saamhorig en gezellig te laten verlopen.[l]