Team 1 kampioen
Team 1 kampioen Leon Akkermans

Badmintonclub Hoeven Team 1 kampioen

HOEVEN - Zaterdag 27 januari speelde BC Hoeven 1 hun laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Ondanks dat ze al zeker waren van hun kampioenschap, waren ze er op gebrand om alsnog zoveel mogelijk punten binnen te slepen. TFS’57 hadden een oude bekende meegenomen, namelijk Christ de Rooij. Christ speelt echter hoger waardoor alle partijen wel gespeeld konden worden maar niet mee zouden tellen.

Patrick en peter speelde een goede dubbel en ze wisten te winnen in twee sets. Maud en Nicole hadden een set meer nodig om te winnen. Alle vier de enkels werden helaas verloren door Hoeven. Hierdoor kwam het tot een tussenstand van 3-3 (aangezien de enkel tegen Christ niet meetelde). Ondanks dat de mix van Patrick en Maud op papier al gewonnen was, waren ze erop gebrand om Christ en zijn partner van de baan te slaan. Dit deden ze dan ook in twee sets. Peter en Nicole hadden meer druk op hun schouders omdat ze tot nu toe ongeslagen waren in hun mix. Dus deze laatste mix moest ook gewonnen worden wat ze deden in drie sets. De einduitslag van de laatste wedstrijd is een mooi 5-3 wist voor Hoeven. Na de wedstrijd werd Hoeven 1 meteen gehuldigd onder toeziend oog van alle supporters die zijn komen kijken. 8 april zal dit team gaan strijden op de Brabantse kampioenschappen tegen de winnaars uit de andere drie afdelingen.

BC Hoeven 2 moest afgelopen weekend voor haar laatste competitiewedstrijd thuis spelen tegen BC Geldrop. Ad en Dennis konden tijdens de herendubbel niet op tegen de heren van Geldrop. Astrid en Birgit speelden een hele goede dubbel. Na de winst in de eerste set gingen ze er vol voor in de tweede set, alleen er moest wel een verlenging aan te pas komen. Toch werd er mooi gewonnen met 23-21. Jordy had het zwaar in zijn enkel partij. Hij had geen idee wat hij moest doen om de partij naar zich toe te trekken en verloor dan ook. Birgit had een hele slechte eerste set en verloor deze dan ook dik. In de tweede set gingen ze gelijk op, maar Birgit kon niet voorkomen dat haar tegenstandster er met de winst vandoor ging. Ad had daarentegen een goede eerste set die helaas wel nipt werd verloren. Zijn tweede set was gewoon slecht. Astrid wist de eerste set sterk te winnen. De tweede set werd dik verloren en in de derde set ging het weer gelijk op. Helaas ging de winst met 21-17 naar de tegenstandster. In beide mix partijen konden we niet genoeg weerstand bieden. Uiteindelijk 7-1 verloren, qua uitslagen een zeer teleurstellend seizoen maar onderling in het team super gezellig en dat is toch het allerbelangrijkste!! Op naar volgend seizoen.

BC Hoeven 3 eindigt competitie in mineur. BC Hoeven 3 nam het zaterdag tijdens de seizoensafsluiting in eigen huis op tegen het eerste team van Olympus’69. De formatie uit Halsteren verzekerde zich al voor de laatste speelronde van het kampioenschap. Daniël en Kevin schoten uit de startblokken en trokken de herendubbel in 2 sets naar zich toe. Britt en Isa-Dora kwamen in hun dubbel net tekort. In het enkelspel konden Daniël, Isa-Dora en Kevin het net niet bolwerken, Esmée leverde een puike prestatie door haar tegenstandster in 2 sets te verslaan. De 2 mixen waren vervolgens een prooi voor de ploeg uit Halsteren, waardoor een 2-6-eindstand een feit was. BC Hoeven 3 sloot daarmee de competitie af op een verdienstelijke derde plaats, een prestatie om trots op te zijn. Graag tot volgend seizoen!

BC Hoeven 5 speelde hun laatste wedstrijd tegen TFS’57 4. Zowel de dubbel partijen van Letty en Willy als van Marty en Leon werden verloren in 2 sets. Bij de enkel partijen verloren Marty en Letty nipt in 2 sets evenals Willy en Andre. Bij de mix partijen verloren Andre en Letty in 2 sets, terwijl Willy en Leon verloren na een spannende 3 setter. Einduitslag 8-0. [l]

Team 1 kampioen