Nederlands kampioenschappen handboogschieten

OUDENBOSCH - In de discipline indoor is in het weekend van 27 en 28 januari het Nederlands Kampioenschap verschoten in de Maaspoort in Den Bosch. Twee schutters van Handboogvereniging Concordia Florebith uit Oudenbosch deden mee aan deze wedstrijd.

Op zaterdagochtend kwam Robert Rommens (15 jaar) in actie in de Categorie Cadetten Recurve (jeugd van 13 t/m 16 jaar). Al vroeg moest hij op de baan staan en begon de eerste 30 schoten goed. Halverwege de eerste 30 gleed hij wat weg in het klassement, maar via een eindsprint haalde hij toch precies de 8 gemiddeld, 240 punten. Daarmee stond hij op een 24e plaats van 35 deelnemers. De topschutters in deze categorie schoten dik de 9 gemiddeld, tot tegen de 9,4!! De 2e 30 ging het iets minder met Robert. Deze ronde bleef hij steken op 228 punten. Maar ondanks de 12 punten minder dan de eerste helft, zakte hij toch maar 2 plaatsen, naar de 26e plaats. 60 schot in een hoog tempo. Het is nog al wat in de vroege ochtend. Maar Robert doet met deze wedstrijd veel ervaring op, die hij meeneemt naar de komende wedstrijden.
Zaterdagmiddag kwam Suzan Renner in actie in de categorie Dames Compound. Halverwege na 30 schot stond ze op een 9e plaats. De eerste 8 gaan door naar de kwartfinale. Ze stond op dat moment 3 punten achter op de nummer 8, 276 om 273 punten. In de tweede helft achterhaalde ze de achtste plaats, maar helaas moest ze in het laatste schot toch nog net haar meerdere herkennen in de concurrentie. Slecht met 1 puntje werd ze uit de kwartfinale gehouden. Suzan schoot 274, totaal 547 punten. Haar naaste concurrente schoot 272 punten en kwam op 548 punten uit. Een mooi gevecht en weer een goede ervaring. Stap voor stap groeit ze naar de Landelijke top.