Joep de Wildt gaat met alle prijzen terug naar Puitenol.
Joep de Wildt gaat met alle prijzen terug naar Puitenol. Johan Wagenmakers

Joep de Wildt de beste in Gastelse ton

OUD GASTEL - De beste ingrediënten voor een avondje onvervalst lachen en genieten: breng een blaaskapel, prins en gevolg, een ‘aonmekaorpraoter’ en een zestal tonpraoters bijeen in één ruimte en je kunt er zeker van zijn dat je het juiste ‘leutrecept’ gevonden hebt.

Zo was het afgelopen zaterdag andermaal bij de 39e tonpraotavond van de Vogelmuzikanten. In afwachting van wat komen ging had iedereen, met een beetje ‘passe en meete’, weer een plekje in de zaal van ‘t Veerhuis gevonden. De zes tonpraoters werden op vakkundige wijze binnengepraat door presentator Rien van Hassel en binnengespeeld door de Vogelmuzikanten, tevens verantwoordelijk voor de muzikale intermezzo’s.
Achtereenvolgens kropen Twan van Oers als Hans Hakkelaars, de voor eigen publiek spelende Bert Mathijssen als Bartje van de Baon, Joep de Wildt als Puit in ‘t Vastelaovedzottelaand, Ronnie Buiks als zijn alter ego Beerund ut Boerke, Marleen Konings als Kaot van de Kaai en de winnaar van vorig jaar Thomas Melisse als goochelaar Ton La Rossig in de ton. Zowel bij het publiek als bij de vakjury, bestaande uit Ellen Bartelen, Adrie Broos en Harry Oomen kon er maar één de winnaar zijn: Joep de Wildt. Zijn dubbelslag leverde een staande ovatie van het publiek op, dat met zere kaken van het lachen, al of niet nog een afzakkertje nemend, tevreden huiswaarts keerde.[l]

Joep de Wildt gaat met alle prijzen terug naar Puitenol