Gereed voor de strijd.
Gereed voor de strijd. prive

Geen carnaval voor deel van het Pullingteam Rocky

HOEVEN - Waar de ander dit weekend in polonaise achter elkaar loopt op de klanken van Snollebollekes of het Feestteam, ging een gedeelte van de teams Rocky en Extreme Temptation richting de USA. Dinsdag zal een 2e groep met teamleden, familie en liefhebbers hen volgen.

Dit alles om aanwezig te zijn bij missie twee, het deelnemen aan de 2e indoor wedstrijden op 14-17 februari tijdens de National Farm Machinery Show & Championship Tractor Pull in Louisville, Kentucky. Afgelopen weken is er veel informatie verzameld n.a.v. de eerste wedstrijd en zo ook nog wat vernieuwingen doorgevoerd aan enkele cruciale onderdelen. Aankomende dagen zal dit alles in elkaar gezet en afgesteld gaan worden om een goed resultaat te behalen aankomende zaterdag.
Voor deze wedstrijd zijn er 48 inschrijvingen, hierdoor zijn er vier voorrondes, waar per sessie de vier beste doorgaan naar de finale. Na woensdag sessie één, donderdag sessie twee, zal in sessie drie op de vrijdagavond William de Vos van team Extreme Temptation op de baan verschijnen.
Als familieleden zullen wij hen tijdens de wedstrijd bijstaan en aanmoedigen, zaterdag zal dit andersom zijn als Barend Huijbregts met Rocky gaat proberen bij de eerste vier te eindigen en zo in de finale te mogen uitkomen. Net als de vorige sessie in de USA, zal RRR (Rocky's Razende Reporter) dagelijks een dagboek verslag op facebook zetten, alsmede de nodige informatie en bijzonderheden. Als de verbindingen het toelaten, zullen er ook diverse live uitzendingen zijn uit Louisville en aanstaande zaterdag vanuit het Pullingcafe USA te Sprundel. Afgelopen week zijn er ook weer meters gemaakt met de verbouwing aan de living in de truck en wipkar, stilzitten is ook een woord wat bij het team niet voorkomt in het woordenboek.

In de schijnwerpers
Vandaag stellen we ook weer graag één van de teamleden aan u voor, deze keer staat Frank Ros in de schijnwerpers: Voornaam: Frank; Achternaam: Ros; Burgerlijke staat: Samenwonend; Kinderen: 2 kinderen; Huisdieren: 2 honden; Inwoner van: Sprundel; Teamlid sinds: 2016 (maar al langer betrokken bij Rocky team). Hoe in aanraking gekomen met de sport: Via Peter van Eekelen als tc in de standaard klasse in 1992 en in 1998 bij sleepwagen team stille genieter gegaan. Waar ik kennis maakte met het Europees circuit en zo ook Barend leerde kennen. Hoogte punt in de sport: Natuurlijk seizoen 2017 met Rocky en de vele mooie wedstrijden met de sleepwagen. Werkzaamheden in het team: Door de week diverse klussen aan de combi / trekker of alles wat er maar nodig is, of waar ik nodig ben. Tijdens wedstrijden hand en spandiensten en meestal de catering. Hobby’s: Tractorpulling, darten, m'n twee Rottweilers en de paardensport van m'n dochter. Wat doe ik als er geen wedstrijd is: Wedstrijd is maar 10% van wat er binnen een team moet gebeuren om de boel draaiende te houden, dus is er geen wedstrijd dan zijn we toch met de hobby bezig Wat ik nog kwijt wil: Zonder onze gezinnen, sponsors en iedereen die het team een warm hart toe draagt is deze hobby niet mogelijk.[l]