Wedstrijdfragment SC Gastel-Terneuzen.
Wedstrijdfragment SC Gastel-Terneuzen. Harry Brouns (vv Terneuzen)

SC Gastel struikelt thuis over Terneuzen

OUD GASTEL - Na carnaval en de verloren wedstrijd tegen RBC, moest Gastel thuis de inhaalwedstrijd tegen Terneuzen spelen. Helaas was dit ondanks het zonnetje toch een slechte dag voor Gastel 1.
Door ziektes, blessures en een afwezigheid, moest trainer Keepers zijn opstelling iets of wat wijzigen. Hij begon met de volgende elf: Coert, Richard, Luc, Davey, Harm, Koen, Angelo, Sven, Bart, Jurgen en Pascal. Op de bank namen plaats: Steijn, Sjoerd, Ayoub, Keven en Tamin.

Gastel begon gespannen en slordig aan de wedstrijd. Het kon niet goed overweg met de ruimtes en de lopende mensen van Terneuzen. Tot kansen leidde dit niet, maar Terneuzen bleef wel fanatiek achter de bal aan hollen. Naar mate de wedstrijd vorderde en Gastel iets meer vooruit ging voetballen kreeg het meer grip op de zeer behendige voetballers van Terneuzen. Gastel kwam er een paar keer gevaarlijk uit, maar de laatste bal was telkens net niet precies genoeg. Na een goede voorzet van Angelo, was het Pascal die de bal verkeerd inschatte en dus een kans verloren ging. Even later was het Jurgen die (naar weer een goede voorzet) de bal niet in het doel kreeg.
Even later leek Gastel op voorsprong te komen, maar de punter van Pascal ging net over. Terneuzen kwam tussendoor nog dicht bij de openingstreffer, maar het schot spatte uiteen op de lat. De ruststand was dus 0-0.
Na de rust ging het dramatisch mis voor Gastel. 5 Minuten na rust kwam de 0-1 op het bord. Bij een corner werd er niet verdedigd en de laatste man van Terneuzen kon de bal van 1 meter in het lege doel schieten.
Nu moest Gastel nog meer vooruit voetballen. Ayoub kwam erin voor Pascal. Na een goede actie van Ayoub was het alleen de verkeerde kleur die hij zag en de bal bij Terneuzen in de voeten speelde. Sjoerd kwam er in voor Sven en later Tamin voor Angelo. Even later werd het 0-2. Een snel uitgevoerde aanval werd simpel in de het doel verwerkt tot doelpunt. Gastel probeerde iets terug te doen en Ayoub schoot raak van 20 meter. 1-2.. Het werd weer spannend. Helaas werd het al snel 1-3. Vlagger Patrick stak zijn vlag omhoog, maar de scheidsrechter vond het niet nodig om naar zijn assistent te luisteren. (later gaf hij hem nog gelijk, maar daar hadden we niets aan). 3 minuten later was het weer raak. Wederom stak vlaggenist Patrick zijn vlag in de lucht, maar wederom zag de scheidsrechter het in zijn ogen beter. Patrick was het er niet mee eens en liet dit ook blijken in de korte dialoog die hij had met de scheidsrechter. Hij mocht inrukken!
Speler Kevin nam het stokje over van Patrick, maar ook hem liet de scheidsrechter in zijn hemd staan.
Voor de statistieken werd het nog 1-4. Een terechte overwinning voor Terneuzen, maar wel geflatteerd. Deze week weer hard trainen en volgende week thuis tegen Roosendaal. Tegen deze ploeg heeft Gastel nog iets recht te zetten. Als iedereen fit en aanwezig is, moet het goed komen en kan Gastel de weg omhoog weer inslaan.
SC Gastel 2 wint bij Hoeven 2 en kan nu aanstaande zondag thuis op sportpark Blankershove de periodetitel pakken voor nacompetitie naar de reserve eerste klasse.
SC Gastel 3 heeft afgelopen weekend uit bij Hontenisse de periodetitel veroverd voor nacompetitie naar de 2e klasse! Proficiat SC Gastel 3!
Ook bij onze damesafdeling gaat het spannend worden, door winst van onze dames 1 en het verlies van koploper Hontenisse is het verschil nog maar 3 punten!