Dankert Geene pleit voor een MFA in de Hoevense sporthal. ARCHIEFFOTO
Dankert Geene pleit voor een MFA in de Hoevense sporthal. ARCHIEFFOTO Foto: Vera de Geus

Plannen voor MFA in De Parrestee in Hoeven

HOEVEN - Als het aan Dankert Geene ligt, wordt sporthal De Parrestee deels gesloopt, opnieuw gebouwd om vervolgens te fungeren als de MFA van Hoeven. Volgens de ondernemer, die zijn plannen al aan de raad heeft voorgelegd, kunnen tal van verenigingen hier onderdak vinden. Ook pleit hij voor een Kindercampus in De Parrestee waar Hoevense kids terecht kunnen voor onder andere kinderopvang. Ook pleit Geene voor een aanbod van culturele, muzikale en sportactiviteiten tijdens en na school.

DOOR VERA DE GEUS

Geene ziet het plan helemaal zitten, een MFA inclusief Kindercampus in sporthal De Parrestee in Hoeven. "Door de huidige facilitaire ruimtes opnieuw te bouwen ontstaat er op het huidige bouwvlak een meer dan geschikte MFA waarin alle partijen die daar in thuis horen onderdak kunnen vinden. Sport, muziek, cultuur en overige verenigingen en instellingen zoals bijvoorbeeld de bibliotheek kunnen optimaal naast elkaar, maar juist ook met elkaar acteren in de nieuwe MFA", aldus Geene die eraan denkt om zowel tijdens als na schooltijden muzieklessen door St. Caecilia te laten verzorgen of een schilderclub voor kinderen op te zetten. "Dit is op geen andere locatie mogelijk", zo zegt hij.

Centraal

Geene is enthousiast over de locatie. "Vanuit alle woonwijken gezien ligt de locatie Parrestee centraal in Hoeven. Niet alleen ligt de Parrestee in het geografisch centrum van Hoeven, maar ook nog eens naast de Brede School. Er is goede parkeergelegenheid, maar ook voldoende afstand tot de woonhuizen", zo vindt hij.

Kindercampus

In het ontwerp heeft de Hoevense ondernemer rekening gehouden met de eisen die gesteld worden aan een kinderdagverblijf, BSO en SportBSO. Geene spreekt van en Kindercampus. "Sommige ruimtes van de Kindercampus kunnen in de avonduren weer worden ingezet voor andere activiteiten. Hiermee houden we de bouw- en exploitatiekosten zowel op korte termijn als de lange termijn onder controle", legt hij uit.

Geldbesparing

Volgens Geene betekent dit plan, dat op korte termijn te realiseren lijkt, dat het CPO-plan voor locatie de Reuzelaar in een fase kan worden uitgevoerd, omdat de kinderopvang al kan verhuizen en er dus niet in twee fases ontwikkeld hoeft te worden. "Dit brengt grote kostenbesparingen van gemeenschapsgeld met zich mee", aldus Geene die de eerste gesprekken over een langdurige samenwerking al heeft gevoerd met kinderopvangorganisatie Kober.

Bouwkosten

Kort geleden stelde het college van B&W onderzoek te gaan doen naar het realiseren van een MFA in de kerk van Hoeven. Dit om het monumentale gebouw te behouden, maar Geene is hier duidelijk gen voorstander van. "Reëel gezien is het verbouwen van een Rijksmonument en zeker van een kerk verre van betaalbaar. De globale financiële doorrekening van ruim zeven ton geeft absoluut geen goed beeld van de werkelijk te maken kosten. De initiële bijdrage in de bouwkosten voor verbouwing van De Parrestee zullen vele malen lager liggen", zegt Geene dat de sporthaal als grote zaal kan blijven fungeren en dat er alleen nieuwe extra ruimte hoeven te worden aangebouwd.

'Het verbouwen van de kerk is verre
van betaalbaar'

De ondernemer zegt dat zijn plan al in een vergevorderd stadium verkeert. "Na finetuning en de vergunning kan het plan snel uitgevoerd worden. Zo voorkomen we dat de panden en het terrein van de Lindenlommer verder onnodig in verval raken en snel ontwikkeld kunnen worden", besluit Geene die nu wacht op de reactie vanuit de gemeente. Deze kon nog niet reageren op de plannen van de lokale ondernemer. [l]