Bouwclub Zonder Loods zoekt bouwplek

OUD GASTEL - Na jaren gebouwd te hebben bij de succesvolle bouwclub SEB in Oud Gastel splitste de oude groep vorig jaar zich op door diverse redenen. Een gedeelte van SEB verhuisde naar een kleinere bouwlocatie waar men dit jaar nog de winnende wagen kon bouwen en de andere helft stapte er een jaartje uit.

Zo richting Carnaval 2018 begon het bouwvirus weer te kriebelen bij de rustende bouwers en werden de koppen bijeen gestoken. Een nieuwe naam was al snel beklonken, BZL was geboren, ofwel Bouwclub Zonder Loods!

Want dat was het eerste feit natuurlijk, en dat is tegenwoordig voor vele bouwclubs ook langzaam maar zeker een groot probleem aan het worden, een geschikte locatie vinden waar men een half jaar zich kan uitleven om tijdens het feest der feesten de kijkers een mooie leutstoet te presenteren. Waar er in diverse gemeenten collectieve loodsen worden geplaatst, of gehuurd, (Bergen op Zoom, Steenbergen) blijft Halderberge daarin helaas nog achter.
Zo liep BC Juliana enkele jaren geleden al tegen dit probleem aan en missen we al weer voor het 2e jaar deze jonge enthousiaste bouwclub met een wagen. Nu staan ook de enthousiaste bouwers van BZL voor het dilemma.
Om toch positief te blijven, en vooruit te kijken word er achter de schermen wel al gewerkt aan inkomsten, een ontwerp, materialen, en mogelijkheden, en hiermee stromen de ideeën al uit op papier, maar nu nog een onmisbaar gedeelte, een bouwlocatie!
Dit is dan eigenlijk ook een oproep aan een ieder die carnaval een warm hart toedraagt en een loods, schuur, of gedeelte van een loods ter beschikking zou willen stellen. Oud Gastel, Stampersgat, Roosendaal, Kruisland, allemaal opties.

Informatie
BZL heeft inmiddels ook een mailadres, bouwclubzonderloods@gmail.com, waar ieder terecht kan voor meer informatie. De ploeg mag eveneens nog worden uitgebreid met technische en fanatieke bouwers die graag creatief willen zijn in hun vrije tijd om tot een mooi eindresultaat te komen richting carnaval 2019! [l]