Vrijwilligersvacatures Vrijwilligerscentrale Halderberge

Medewerker kindermiddag (610)

Voor het jongerencentrum in Bosschenhoofd, zoeken wij actieve en enthousiaste vrijwilligers, die willen helpen om de razend populaire kindermiddag mee te begeleiden. Eens in de maand op woensdagmiddag is het kindermiddag in het jongerencentrum in Bosschenhoofd. Een groep van 30 tot 50 basisschoolkinderen komen dan bij elkaar om een leuke middag te hebben en samen te knutselen, spelletjes te doen etc. De middag wordt nu begeleid en georganiseerd door twee vrijwilligers, die wel wat extra hulp kunnen gebruiken. Affiniteit met kinderen in de basisschoolleeftijd ( tot 12 jaar) is erg belangrijk. Ervaring is wenselijk, maar niet noodzakelijk. Creativiteit, enthousiasme en plezier staan voorop in deze functie.

Vrijwillige buurtbemiddeling (678)

Het komt vaker voor dan je denkt: burenruzies. Buren vliegen elkaar af en toe in de haren over de meest uiteenlopende onderwerpen.. Buren proberen er vaak eerst zelf uit te komen. Lukt dit niet dan kunnen inwoners van de gemeente Halderberge (gratis) een beroep doen op buurtbemiddeling. Wat ga jij doen als buurtbemiddelaar? Jij wordt als nieuwe bemiddelaar getraind om te bemiddelen bij conflicten. Je leert hierbij als onpartijdige bemiddelaar om buren opnieuw met elkaar in gesprek te laten gaan zodat ze samen tot een oplossing kunnen komen. Aandacht, respect en vertrouwen zijn sleutelwoorden in dit gesprek. Daarom oordelen wij als bemiddelaars niet, zijn wij onpartijdig en nemen wij geen beslissingen richting een oplossing. Zo’n 80% van de problemen tussen buren worden via buurtbemiddeling opgelost. Bemiddelen doen wij altijd in duo’s, je staat er dus nooit alleen voor!

Fanatieke fietsers (684)

Wellicht heeft u al iets gehoord over de RIKSJA, dit is een fiets waarbij 2 passagiers rondgefietst kunnen worden door onze mooie Halderbergse omgeving. De Riksja staat voor verbinding en genieten. De Riksja is er voor alle kwetsbare inwoners van Halderberge die graag een frisse neus halen en mogelijk ook niet zo vaak meer buiten komen. Om deze Riksja te laten fietsen zijn er enthousiaste vrijwilligers nodig die het leuk vinden om deze fiets te besturen. De Riksja heeft elektrische trapondersteuning dus u hoeft zich geef slag in de rondte te trappen. Voorafgaand aan dit vrijwilligerswerk krijgt u nog een training over de Riksja-fiets. U geniet zelf van het buiten zijn, actief bezig zijn en wil ook uw passagiers de gelegenheid geven om hiervan te genieten.

Verdere informatie

Voor meer informatie over de vacatures kunt u terecht bij de Vrijwilligerscentrale, Kade 3 in Oudenbosch, 0165-313100, www.vrijwilligerswerkhalderberge.nl

Openingstijden: dinsdag 13.30-15.30u en donderdag 10.00-12.00u. [l]