Vrijwilligers druk in de wasstraat.
Vrijwilligers druk in de wasstraat. Marij Bakkers

NL Doet ook bij Kroonestede

HOEVEN - NL Doet, de dag die door het Oranjefonds is georganiseerd, heeft weer vele mensen samengebracht. Zo ook bij Kroonestede het Centrum voor wonen en zorg in Hoeven.

Acht medewerkers van gemeente Halderberge kwamen vrijdag 9 maart naar Kroonestede om daar vrijwilligerswerk te doen. Na een welkom met koffie en lekkere warme appelflappen werd het werkplan voorgelegd, zodat iedereen wist wat er te doen stond. In de hal van Kroonestede werd een gezellige wasstraat gecreëerd. Alle bewoners kregen de gelegenheid hun rollators, rolstoelen en scootmobiels eens goed te laten poetsen door de enthousiaste vrijwilligers. Bewoners die moesten wachten zaten lekker te kletsen. Burgemeester Jobke Vonk kwam ook nog even een kijkje nemen en een praatje maken met de bewoners. Ook zij pakte de poetsdoek om nog een rollator schoon te maken.
De Sona geluidsboog werd schoongemaakt, zorgkasten werden in elkaar gezet en de leeuwen, die bij de ingang van Kroonestede staan, hebben ook weer een opknapbeurt gehad en zien er weer prachtig uit. Het was reuze gezellig en er is hard gewerkt. Tijdens de middagpauze was er een heerlijke lunch voor de vrijwilligers. Na het eten gingen ze weer snel aan de slag, want de wachtrij in de wasstraat nam toe. Ook was er ‘s middags live muziek van Toon en z’n maten in restaurant ’t Hof op Kroonestede. De beentjes gingen van de vloer. Hapjes en een drankje ontbraken niet tijdens deze feestmiddag. Na afloop werden alle vrijwilligers van de gemeente Halderberge en ook de vaste vrijwilligers van Kroonestede door iedereen hartelijk bedankt.
Bewoners en medewerkers hebben genoten dankzij de inzet van alle vrijwilligers.[l]

Vrijwilligers druk in de wasstraat