Halderbergse clubs bovenaan in 3e klasse A voetbalcompetitie

HALDERBERGE - Koning winter is het land uit maar een stevige regenval van zaterdag op zondag bracht het doorgaan van de wedstrijd in het Zeeuws-Vlaamse Breskens nog even aan het wankelen. Op een door de winter geteisterd veld en onder een vriendelijke voorjaarszon konden de Rood-Zwarten uit Gastel het beste uit de voeten en versloegen Breskens met 1-4. Trainer Kepers en zijn staf kozen voor de volgende basis elf: Coert, Luc, Davey, Harm, Richard, Bart, Koen, Tamin, Sven, Jurgen en Ayoub.

Met een busrit van een uur in de benen startte SC Gastel misschien was stoefjes aan de wedstrijd. Ook het hoofdveld van de vereniging van Breskens had duidelijk last van de winter gehad. Een hobbelig en en een wat afwachtend begin dus. SC Gastel wist echter snel daarop de wedstrijd onder controle te krijgen. De organisatie van verdediging, middenveld en aanval stond goed en met wat aanwijzingen vanaf de kant werden de tactische varianten van de tegenstander doorzien en gecontroleerd. Breskens is een ploeg uit de onderste regionen van de competitie en heeft hard punten nodig om nacompetitie te ontlopen. Het lukte de thuisploeg niet om ergens grip op de wedstrijd te krijgen. De kansen die er kwamen waren dan ook allemaal voor SC Gastel. Keeper Coert had slechts een "opraapdag" en hoefde in de eerste helft nauwelijks in actie te komen. In de 35e minuut werd de ban van het eerste doelpunt gebroken. Op het middenveld speelde Bart de bal in de vrije ruimte naar Ayoub, die de bal even " lekker" legde en vanaf 25 meter onberispelijk in de bovenhoek van het Breskense doel schoot. 0-1.
In de rust de gelegenheid om de puntjes op de i te zetten voor een wedstrijd die door SC Gastel tot dan toe gecontroleerd werd. Na rust was het Jurgen die aan zet was om te scoren. In de 55e minuut stak Tamin de bal op rechts naar Jurgen en die schoof de bal beheerst in de benedenhoek van het doel. 0-2. Het duurde tot de 78e minuut voordat de tweede voorspelling van Ayoub uitkwam. Sjoerd had inmiddels Sven afgelost op het middenveld en speelde Jurgen aan op de zijkant van het veld. Pal voor de thuissupporters van Breskens maakte Jurgen een prachtige " panna" op de achterlijn en gaf de bal aan de vrijstaande Ayoub. Deze rondde keurig af: 0-3. Breskens wist dat de wedstrijd gespeeld was en kreeg nog steeds maar weinig ruimte. Tamin zorgde bovendien voor een nog ruimere marge door in de 81e minuut op aangeven van Sjoerd de 0-4 te maken. Een opluchting voor Tamin omdat een eerdere prachtige aanval via Richard en Tamin strandde op de paal. Pascal kwam Luc nog aflossen en snelde nog een paar keer langs de zijlijn richting het Breskens doel. Mats kwam erin voor Bart. In de laatste omzetting in de ploeg was er even een momentje van verwarring in de verdediging waaruit Breskens in de 90e minuut kon profiteren 1-4. Mooi om te zien dat de drie Halderbergse clubs in de competitie strijden om de bovenste plaatsen....